Frykter lavere priser og dårligere kvalitet på hotellene i Trondheim

Hotelleier Frode Hofstad mener hotellprisene i Trondheim er på vei ned, noe som kan gå utover kvaliteten.

Saken oppdateres.

- Priskrigen har vært her i ti år, og hotellrommene i Trondheim er allerede rundt 200 kroner lavere enn i Oslo og Bergen. Jeg følger med på statistikken hver eneste dag. Alle merker den voldsomme kapasitetsøkningen i hotellrom som har vært de siste årene, og jeg ser tegn på at prisene er på vei ned ytterligere, sier hotelldirektør og eier av P-Hotels, Frode Hofstad.

Bekymret for kvaliteten

Adressa.no har tidligere skrevet at byen i løpet av de siste årene har fått godt over 1000 nye hotellrom. Det siste tilskuddet er Scandic Lerkendal, som tilførte byen 400 nye hotellrom da det åpnet i høst.

Etter nyttår har hotellet slitt med lavt belegg og lite aktivitet på kurs- og konferanse, noe som har ført til at det forrige onsdag ble sendt ut et betinget permitteringsvarsel for alle alle ansatte.

Ved P-Hotels er det ingen fare for permitteringer, forsikrer Hofstad. Han er imidlertid redd for hva den økte konkurransen og prisnedgangen vil gjøre med kvalitetstilbudet ved hotellene i byen.

- Vi skulle gjerne sett noe høyere priser. Hotellene begynner å bite hverandre i halen når det blir såpass mye kapasitet som nå. Hvis lønnsomheten går betraktelig ned, frykter jeg at kvalitetshoteller senker kvaliteten sin og ikke klarer å opprettholde det nivået som vi ønsker. Det er uheldig. Det beste er at det er en segmentering, altså noe lavpris, noe i midten, og noen i høyere prisklasse. Men vi ser en tendens til at ekstra service og kvalitet tas bort, noe som fører til at den generelle kvaliteten går ned, sier Hofstad.

Han legger til at han ble glad da han leste at Scandic Nidelven fortsatt vil kjempe for å ha Norges beste hotellfrokost.

LES OGSÅ: Øker inntektene i nedgangstider

Kan senke prisen selv

Hofstad har lang erfaring innen hotellbransjen, og har tidligere vært hotelldirektør ved Britannia i en årrekke. Som leder og eier for P-Hotels er oppgaven hans blant annet å sørge for at hotellkjeden er blant de billigste hotellene i byene hvor kjeden holder til.

Hofstad sier at det ikke er utenkelig at P-Hotels også må senke prisene i Trondheim i løpet av året.

- Vi vil hele tiden justere oss ned for å være i lavprissegmentet. Akkurat nå ligger vi og vaker på samme prisnivå som i fjor, men jeg ser ikke bort fra at prisene våre kan komme til å gå ytterligere ned i løpet av året, sier Hofstad.

Dårlig årstid

Rombelegget for P-Hotels i Nordre gate er ifølge Hofstad omtrent likt for januar måned i år, som det var i fjor. Belegget ved P-Hotels Brattøra har gått ned sammenlignet med fjoråret.

Samlet har belegget ved hotellene i Trondheim og Værnes-regionen ifølge Benchmarking Alliances gått ned med 14 prosent i januar, sammenlignet med samme tid i fjor. Hofstad mener ikke imidlertid ikke at det er noen krisestemning i byen.

- Det er ingen tvil om det er tøffere tak, men januar og februar er alltid de svakeste månedene. Historisk gikk man alltid ut med permitteringsvarsel ved hotellene i lavsesongen. Det som er bekymringsverdig er hvis snittprisen går ytterligere ned, fra et nivå som allerede er for svakt, sier Hofstad.

På forsiden nå