Arbeideravisa legges ned

Arbeideravisa i Trondheim legges ned med umiddelbart virkning.

Saken oppdateres.

Avgjørelsen ble tatt på et ekstraordinært styremøte i kveld.

Arbeideravisa legges ned med umiddelbar virkning og vil ikke gi ut flere utgaver.

Arbeideravisa ble relansert 10. januar i år etter å ha vært borte siden 1996. Målet var å få en konkurrent til Adresseavisen i Trondheim. Arbeideravisa var avhengig av å selge 4400 eksemplarer via abonnement og løssalg for å gå rundt økonomisk. Etter tre måneder var de oppe i 1700.

Mangler penger

3. mars - under to måneder etter oppstarten - meldte Charles Utvik at han ville gå av som redaktør fra 1. juni, og dagen etter startet arbeidet med å skaffe 1,7 millioner kroner gjennom en åpen emisjon.

Les også: Arbeideravisa frykter for fremtiden

Nylig gikk styreleder Arne Byrkjeflot ut og fortalte at det var 50 prosent sjanse for at avisa måtte gi opp. Arbeideravisa manglet fortsatt både redaktør og penger. Samtidig fortalte styremedlem Heidi Larssen at avisa ikke hadde blitt det hun hadde håpet på.

Kritiserer fagbevegelsen

Daglig leder i Arbeideravisa, Snorre Valen, mener at fagbevegelsen, som majoritetseier i Arbeideravisa, har behandlet avisas ansatte ufint.

Les også: - Ufin behandling

- Gjentatte meldinger til styret om den prekære situasjonen har ikke ført til tilsagn om mer penger. Det er vedtatt en aksjeutvidelse på 1,7 millioner i desember. Vi har fått tilsagn fra fagbevegelsen lokalt på 6000 kroner. Det er som å bygge jetfly av et løvblad og ei dau humle, sa Valen til Adresseavisen i går.

 
 
 
På forsiden nå