Reinertsen hanket inn etterlengtet kontrakt

Reinertsen oil and gas skal se på nye muligheter for Njord-plattformen for Statoil.

Reinertsen oil and gas skal se på mulighetene for å knytte satelittfeltene Pil&Bue og Snilehorn til Njord-plattformen. 

Saken oppdateres.

- Dette er tidligfasestudier av to satelittfelter, og man ser på muligheten for at disse kan kobles til Njord-plattformen, sier direktør før forretningsutvikling i Reinertsen oil and gas, Geir Suul.

Det er Statoil som er oppdragsgiver, og studiene gjelder en mulig oppkobling av satellittfeltene Pil&Bue og Snilehorn.

- Vår del av oppdraget er å se på hva som trengs av ombygging på Njord for å koble opp disse feltene til plattformen, forklarer Suul.

35 personer i jobb

Kontrakten har en verdi på 15 millioner kroner, og arbeidet med studiene vil foregå i Trondheim. Til sammen 35 personer vil være sysselsatt med studiene frem til sommeren.

Suul sier at oppdraget er etterlengtet i et marked som det siste halvåret har vært vanskelig, men at det ikke er stort nok til at selskapet vil ta inn noen av de 200 ingeniørene selskapet måtte permittere før jul.

- Dette er et veldig viktig oppdrag. Vi har sett en betydelig nedgang i aktiviteten, spesielt innen vedlikehold og modifikasjon. Så dette er kjærkomment. Men skal vi ta inn ingeniørene vi har permittert, trenger vi nok større fisk på kroken. De er der, markedet er ikke helsvart, men det handler om å få napp, sier Suul.

Kutter kostnader

Direktøren for forretningsutvikling sier at det har blitt et helt annet fokus på kostnader i bransjen etter fallet i oljeprisen. Dette er noe Reinertsen jobber aktivt med.

- Det handler om å jobbe smartere. Det har vært en tendens i bransjen til at veldig mye av det vi har levert har vært skreddersøm. Det dreier seg om spesialtilpassede verktøyer og tjenester. Nå ser vi mer på standardløsninger, og mulighetene for å få til en industristandard som er god nok. Vi ser også at kundene, oljeselskapene, er mye mer lydhøre for nytenkning nå, enn for bare ett til to år siden, sier Suul.

- Det har blitt en større konkurranse i bransjen etter oljeprisfallet. Det er selvsagt tøffere tider, men også en mulighet til å ta andeler i markedet for den som gjør ting riktig, å klarer å levere de mest kostnadseffektive løsningene. Vi velger å se dagens situasjon som en mulighet, legger han til.

På forsiden nå