Sier ja til søndagsåpne butikker

Coop og Norgesgruppen sier nei. Rema 1000 vil ha søndagsåpne butikker.

Ole Robert Reitan og Magnus Reitan var på Lade Gaard tirsdag forbindelse med fremleggelse av resultatet.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Rema 1000 går dermed imot konkurrentene og sier nå et klart ja til søndagsåpne butikker. Det gjorde Rema-topp Ole Robert Reitan klart under resultatfremleggelsen for Reitangruppen på Lade Gaard tirsdag.

- I dag er det lov til å kjøpe varme pølser, men ikke kalde pølser på søndager i Norge. Skal vi ha butikker åpen i det hele tatt på søndager, må alle kunne ha åpent, sier Ole Robert Reitan.

Han kritiserer næringsorganisasjonen Virke for å gi inntrykk av at de snakker på vegne av handelsnæringen.

Konkurrenten sier nei

- De representerer egentlig bare Norgesgruppen. Og når Norgesgruppen sier nei, er det med et bakteppe av at de allerede har mange søndagsåpne butikker, sier Reitan.

Han tar derfor til orde for det ellers bredt kritiserte regjeringsforslaget om en generell åpning for søndagsåpne butikker i Norge.

- Vi har ikke moralsk diskusjon, men om hvor store de butikkene som er åpne skal få være. Vi vil bli kvitt dagens lukkelås. Ja til søndagsåpne butikker, sier Reitan.

- Dette er pussig

Harald Andersen, samfunnspolitisk direktør i Virke, omtaler utspillet fra Reitan som forunderlig.

- Dette er pussig. Vi har hele tiden vært tydelige på at vi ikke er dogmatisk i dette spørsmålet, siden vårt medlemsmasse har ulike interesser i saken. Vi har imidlertid et tydelig mandat fra hele vår medlemsmasse om å be regjeringen konsekvensutrede saken, noe som regjeringen dessverre gang på gang har avvist, sier han.

Andersen påpeker at Rema har meldt seg ut av Virke, og er nå medlem av NHO Handel.

- NHO Handel har tatt et tydelig standpunkt og flagget nei til søndagsåpent. Hvorfor Reitan velger å skyte på oss vet jeg ikke, sier Andersen.

På forsiden nå