Prisene på brukte boliger økte dermed mindre i mars i Trondheim enn i landet for øvrig, hvor de økte 0,7 prosent, viser statistikk fra Eiendom Norge.

De 12 siste månedene steg boligprisene 7,5 prosent i Trondheim. Også det er lavere enn landsgjennomsnittet, hvor prisveksten var på 7,9 prosent de 12 siste månedene.

- Trendskifte

- Trenden med mer moderat boligprisvekst ble forsterket i mars måned, der prisene utviklet seg nærmest flatt korrigert for sesongvariasjoner. Den samme trenden forventer vi i tiden fremover når antall boliger for salg antas å øke. Trendskiftet i boligprisutviklingen vises også gjennom at 12 måneders veksten faller, noe vi forventer vil fortsette utover i 2015, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, i en pressemelding.

Flere solgt

I mars ble det solgt 443 boliger i Trondheim, en økning på 13,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. På landsbasis ble det solgt 8658 boliger i mars, en økning på 18,7 prosent fra mars i fjor.

- Det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en mars måned, og med solid margin registrerer vi en rekordomsetning av bruktboliger så langt i 2015. Etterspørselen etter bolig, spesielt i storbyene, er svært stor, mens markedene i de fleste andre regionene i landet er mer balansert, sier Dreyer i pressemeldingen.

Salgstid kortere

Det tok i gjennomsnitt 26 dager i mars fra en bolig i Trondheim ble annonsert til salgs på finn.no, til den var solgt. Det er seks dager raskere enn i februar, og det er åtte dager raskere enn landsgjennomsnittet i mars. I Bergen var salgstiden i mars helt nede i 13 dager.

Gjennomsnittsboligen solgt i Trondheim i mars kostet 2 759 694 kroner.

Tromsø har hatt høyest prisvekst, med 15 prosent de siste 12 månedene. I Oslo og Bergen var den henholdsvis 11,1 og 10,1 prosent. Svakest 12 måneders vekst blant byene hadde Sandnes og Stavanger, med henholdsvis 1,2 og 1,5 prosent.