Får drive videre etter konkurs

Sykkelsenteret Trondheim er konkurs etter momskrav, men får fortsette driften inntil videre.

Jostein Willmann får fortsette driften av Sykkelsenteret i Ila etter konkursen. 

Saken oppdateres.

Det er den tidligere proffsyklisten Jostein Willmann som eier og driver Sykkelsenteret Trondheim, som har sykkelbutikk i Ila.

Tirsdag morgen ble det i Sør-Trøndelag åpnet konkurs i selskapet, etter en begjæring fra Skatt Midt-Norge.

LES OGSÅ: Malvik-firma med 43 ansatte konkurs

LES OGSÅ: Interia legger ned butikken i Trondheim

Ifølge bostyrer, advokat Terje Engebretsen, skyldes konkursbegjæringen et momskrav på rundt 300 000 kroner. Engebretsen sier at Willmann ønsker å fortsette driften, og at han har gitt tillatelse til det i tråd med konkursloven.

– Den tillatelsen vil vare frem til han eventuelt får et nytt selskap på plass som kan overta driften, sier Engebretsen til adressa.no.

– Han har gitt uttrykk for at man er inne i en periode med høyt salg og mange reparasjoner, og at det er påkrevd å holde åpent av hensyn til kundene, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Slik gjør du klar sykkelen til våren

Begjærte oppbud i 2011

Willmanns sykkelbutikk har gått konkurs også tidligere. I 2011 begjærte han selv oppbud i sitt daværende selskap, Soleco Norge AS, etter det han selv forklarte var en uløst sak med Skatt Midt-Norge.

Willmann sier nå at de to sakene har en viss sammenheng, men at han i løpet av kort tid vil ha ny finansiering på plass. Han sier at et nytt selskap vil kunne overta driften av butikken i løpet av et par dager, og at han fortsatt vil stå som eier.

– Vi ønsker å fortsette driften på samme måte som før. Dette kravet er noe som ligger litt tilbake i tid, og som vi må rydde opp i, sier den tidligere syklisten.

– Overskudd i fjor

Sykkelsenteret Trondheim gikk med drøyt en halv million kroner i underskudd både i 2012 og 2013.

Regnskapet for 2014 er ikke levert til Brønnøysundregistrene, men Willmann sier at de har et godt overskudd både i fjor og hittil i 2015.

– Vi har veldig god drift og et bra overskudd. Vi har de beste leverandørene og stor pågang fra kundene, sier han.

Sykkelsenteret har to ansatte, i tillegg til Willmann selv.

På forsiden nå