Veiprisings- og trafikkstyringsselskapet Q-Free hadde en omsetning på 191 millioner kroner i første kvartal i år.

Det er en økning på 13 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

I en børsmelding skriver selskapet at økningen i omsetningen først og fremst kommer av at selskapet har økt aktiviteten på grunn av flere oppkjøp selskaper som driver innen avansert trafikkstyring (ATMS). I løpet av de siste 20 månedene har Q-Free sikret seg ikke mindre enn seks teknologiselskaper i Europa og USA.

Går i minus

Oppkjøpene og den nye satsingen på avansert trafikkstyring har også bidratt til at marginene i selskapet har økt. I børsmeldingen går det frem at bruttomarginen økte fra 59,6 prosent i første kvartal i fjor, til 70,9 prosent i år. Det ga et driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) på 19,2 millioner kroner, mot et 17,7 millioner kroner i første 2014, følge børsmeldingen.

Q-Free skriver at grunnen er at en større del av omsetningen nå kommer fra avansert trafikkstyring (ATMS) enn tidligere, da selskapet hvilte mye mer på kun veiprising, altså bombrikker og bomsystemer. Dette er tradisjonelt et segment med store kontrakter, men hvor aktiviteten kan variere veldig.

Til tross for dette, endte driftsresultatet før renter og skatt (EBIT) med et underskudd på 2,9 millioner kroner. Dette er en forverring fra første kvartal i fjor, da selskapet hadde et overskudd på 1,6 millioner kroner.

- Den økte satsingen innenfor ATMS har allerede gitt positive resultater i form av bedrede marginer og økt stabilitet i omsetning og inntjening. Vi er imidlertid ennå i en tidlig fase i implementeringen av vår nye strategiplan, og både inneværende og neste år vil være preget av ytterligere konsolidering og vekst, sier konsernsjef Thomas Falck i en kommentar i børsmeldingen.

Flere ordrer

I løpet av første kvartal har selskapet fått inn ordrer til en verdi av 246 millioner kroner, en liten økning fra samme tid i fjor, da ordreinngangen var på 238 millioner.

Selskapet har blant annet fått to store autopass-avtaler i Norge så langt i år.

Selskapet har nå en samlet ordrereserve på 536 millioner kroner.