Én av fem trøndere har ikke sett på selvangivelsen ennå

I dag er det bare fire dager til fristen for å rette opp i eventuelle feil går ut.

Fristen for å levere inn endringer på Selvangivelsen går ut torsdag. 

Saken oppdateres.

Statistikk fra Skatteetaten i Midt-Norge viser at knapt én av fem av de elektroniske brukerne i Midt-Norge ennå ikke har åpnet selvangivelsen de fikk tilsendt forrige måned.

I Sør-Trøndelag er det 18,5 prosent av e-brukerne som ikke har åpnet selvangivelsen, i Nord-Trøndelag har 20 prosent fortsatt til gode å åpne den, mens 18,9 prosent av e-brukerne i Møre og Romsdal ikke har åpnet og sett på selvangivelsen sin.

Selvangivelsen er tilgjengelig via Skatteetatens sider.

LES SAKEN: Nettmøte om selvangivelsen

Fristen går ut torsdag

I år som i fjor er det ikke nødvendig å levere selvangivelsen om man ikke har endringer. Det er imidlertid ikke det samme som ikke å se over selvangivelsen i det hele tatt.

Fra klokken 11 til klokken 13 i dag stiller Skatteetaten opp til nettmøte. Her kan du få svar på dine spørsmål til selvangivelsen. Send inn dine spørsmål allerede nå, så er det større sjanse for at du får svar.

I forrige uke stilte også Skattebetalerforeningen opp til skattemøte hos adressa.no. Svarene fra møtet kan du lese her.

Kan spare tusener

Økonomene mener det er verdt å bruke litt tid på å se over at alt stemmer. I beste fall kan man spare flere tusener. Overfor NTB uttaler forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 at han synes det er ufattelig at mange ikke bruker mer tid på selvangivelsen.

- Det er så rart at folk ikke tar seg bare lite mer tid for å bli litt kjent med sin egen økonomi. Se på postene, sammenlign med tidligere år og finn ut om økonomien din går i riktig retning, uttaler han til NTB.

LES SAKEN: - Det er helt ufattelig

LES OGSÅ: Sju grunner til at du får baksmell på skatten

Flere unge åpner selvangivelsen

På landsbasis viser Skatteetatens tall at det er i aldersgruppen mellom 28-33 år at flest e-brukere hos Skatteetaten har åpnet selvangivelsen sin. 87 prosent i  aldersgruppen har åpnet og sett på selvangivelsen.

Fordelingen mellom kjønnene viser at 81 prosent av alle kvinnelige e-brukere åpnet selvangivelsen sin, mens 78,5 prosent av alle mannlige e-brukere har åpnet den så langt.
 

På forsiden nå