Båtplassene på Grilstad tatt i bruk

De første 148 båtplassene er allerede utleid.

Landets største leverandør av marinasystemer, Marina Solutions, vant kontrakten om å bygge ut Grilstad Marina. Her holder de på med monteringen. De første 148 plassene er ferdige, og Marina Solutions har opsjon på å bygge resten av de til sammen 800 plassene.  Foto: FRANK LERVIK

Saken oppdateres.

Trondheim Båtforening tar over de første 148 båtplassene på Grilstad Småbåthavn denne uka. De har allerede sluppet til båteierne, forteller daglig leder Jan Terje Strømsnes i Trondheim Båtforening.

- Vi slapp til en del 1. mai, fordi en del har begynt å bruke plassene sine, sier Strømsnes.

Han forteller at de 148 plassene ble utleid kjapt.

- De gikk i februar. Det er rundt 40 av dem som tidligere hadde båtplass i byen og 108 er nye medlemmer hos oss, sier Strømsnes.

LES PÅ PLUSS: Småbåthavna på Grilstad åpner i mai

Ledig neste vår

Dersom du ønsker deg båtplass på Grilstad, blir det ikke ledige plasser før neste vår, selv om ytterligere 110 skal bygges ut i sommer.

- De plassene vi skal bygge nå og frem til sommerferien skal være avlastningsplasser i prosjektet «renere havn», og er for båter som skal flyttes fra byen i forbindelse med opprenskning i kanalen. Men neste vår blir de utleid, sier Strømsnes.

Han forteller at det er bra interesse for å få båtplass i den nye småbåthavna, som er en del av utbyggingen Grilstad Marina, som også består av 800 boliger og næringslokaler.

- Interessen har vært veldig stor, særlig etter at vi begynte å bli ferdige med havna. Vi har fått flere henvendelser fra folk som ønsker seg båtplass. Havna trekker til seg folk og det var mange her i helga og kikket. Vi har fått mye skryt for den, sier Strømsnes.

LES PÅ PLUSS: Enorm interesse for ny marina

Har ventet på Grilstad

Han mener mange båtinteresserte har ventet på småbåthavna på Grilstad.

- Det virker som om interessen for fritidsbåt har tatt seg opp de siste årene, og det virker som om mange har ventet på båtplass her. I byen er du avhengig av parkeringsplass. På Grilstad har vi parkering for inntil 160 biler og handikapparkering. Forholdene er lagt bedre lagt til rette her, sier Strømsnes.

For å få båtplass må du betale et innskudd. For plasser på tre meter koster det 40 000 kroner, fire meter koster 60 000 og fem meters plasser koster 80 000 kroner. Innskuddet får du igjen når du ikke leier plassen lenger. I tillegg må båteiere betale en årlig havneleie til båtforeningen.

LES PÅ PLUSS: Kongsberg Maritime flytter fra Lade

Stor kontrakt

Det er landets største leverandør av marinasystemer, Marina Solutions, som har vunnet kontrakten på å bygge ut Grilstad Marina med 800 båtplasser. Plassene vil bli bygd ut i takt med etterspørselen. Kontrakten er verdt 40-50 millioner kroner, forteller salgsansvarlig Tommy Giil i Marina Solutions.

- Hele Norge var interessert i å levere den. Vi ble valgt på tøffe krav fra båtforeningen, sier Giil.

Han viser blant annet til at alle landganger, brygger og utriggere har sklisikkert ståldekke, alle båtplassene får tilgang til strøm og vann, det er brannstiger med 15 meters mellomrom på hele anlegget og mellom hver fjerde eller femte båtplass er det tomme plasser som fungerer som brannceller for å hindre at en eventuell båtbrann sprer seg.

LES OGSÅ: Sjøtomt ved Solsiden

På forsiden nå