Mens boligprisene falt med 0,3 prosent i mai på landsbasis, var nedgangen 0,4 prosent i Trondheim, viser tall fra Eiendom Norge.

- Det er en ganske annen trend enn det vi har sett den siste tiden. Vi har normalt en vekst i maiprisene, så veksten er mye mer moderat enn de fire første månedene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

- Sterk veskt

Prisene er 7,5 prosent høyere enn for ett år siden på landsbasis, og 7 prosent høyere i Trondheim.

«Regionen har en svakere prisutvikling enn samlet for landet hvor 12 månedersveksten er på 7,5 prosent. Det er likevel å regne som en sterk utvikling», skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Korrigert for sesongvariasjoner var prisene i mai uendret sammenlignet med april.

Raskere å selge

I mai ble det solgt 8791 bruktboliger her i landet. Det er en nedgang på 4,8 prosent sammenlignet med mai i fjor. Så langt i år det solgt 38 833 boliger, ni prosent flere enn i 2014.

Det tok i gjennomsnitt 29 dager å selge en bolig i Norge i mai, i tilsvarende periode i 2014 tok det 36 dager. I Trondheim har omløpshastigheten falt til 20 dager. Raskest gikk det i Bergen, der det i gjennomsnitt tok 12 dager å selge en bolig.

Tromsø og Oslo mest opp

De fleste steder hadde nedgang i boligprisene i mai, utenom Oslo som hadde en vekst på 0,2 prosent.

Tromsø og Oslo har fortsatt den sterkeste tolvmånedersvekst med henholdsvis 12,7 prosent og 11,1 prosent. Svakest vekst er det i Sandnes og Stavanger med henholdsvis 1 og 0,6 prosent.