Salmar-sjefen kjøpte Trondheims dyreste leilighet

Konsernsjef Leif Inge Nordhammer i Salmar har kjøpt toppleilighet på Rosenborg Park.

Saken oppdateres.

Nordhammer (58) kjøpte leiligheten i Stadsingeniør Dahls gate 25 for 16,8 millioner kroner, viser tinglysingen av salget. Det er 1,2 millioner kroner under prisantydningen på 18 millioner.

Leiligheten er den dyreste bruktboligen solgt i Trondheim noen gang.

Administrerende direktør Pål Morten Oxaal i Heimdal Eiendomsmegling som sto for salget, sier det er vanskelig å sette prisantydning på en slik leilighet.

- Det er vanskelig å prissette et slikt objekt, fordi det er ingenting å sammenligne med, sier Oxaal.

LES OGSÅ: Rekkehus nær doblet seg i verdi på åtte år

180 kvm takterrasse

Medregnet tinglysingsgebyret på 2,5 prosent og andre kjøpsomkostninger betalte Salmar-sjefen vel 17,2 millioner.

Nordhammer selv vil ikke kommentere leilighetskjøpet til adressa.no.

Leiligheten på Rosenborg Park ligger i femte etasje i et bygg som sto ferdig i 2007. Den har takterrasse på hele 180 kvadratmeter (kvm), med flaggstang.

Toppleiligheten har primærrom på 173 kvm, og inneholder entré, gang, to bad, stue, kjøkken og 2/3 soverom. Det følger tre garasjeplasser med leiligheten, og en 18 kvm stor bod i kjelleren.

LES OGSÅ: Reitan har solgt Nesøya-bolig

Utbytte på 20 mill.

Nordhammer er konsernsjef i Salmar og eier via selskapet Lin 1,77 prosent av oppdrettsselskapet på Frøya. Forrige uke vedtok generalforsamlingen i Salmar et ekstraordinært utbytte på ti kroner per aksje, og betaler ut til sammen 1,12 milliarder kroner i utbytte til aksjonærene etter det gode 2014-resultatet. For Nordhammer betød det vel 20 millioner utbyttekroner. Salmar-sjefen er også nestleder i styret i Rosenborg Ballklub.

LES OGSÅ: Halvpart gikk for 8,5 millioner

Doblet på 8 år

Egon-gründer Roger Halshamn sto for den tidligere prisrekorden på en bruktbolig solgt i Trondheim, da han kjøpte en enebolig i Jan Voigts vei på Lade for 15,7 millioner i 2010. En toppleilighet i høyblokka på Valentinlyst var før Nordhammers kjøp den dyreste bruktleiligheten solgt i Trondheim. Den ble i 2013 solgt for 12,7 millioner kroner.

Per Arne Helland (67) er selgeren av leiligheten på Rosenborg. Han kjøpte den i 2007 for åtte millioner kroner, og prisen er vel doblet på åtte år. Helland var sammen med Munkhaugen-familien tidligere medeier i Heimdal Entreprenør, som i dag heter Hent.

Leiligheten ligger i 5. etasje på toppen av en av blokkene i Rosenborg Park, og har en takterrasse på 180 kvm. 

Leiligheten ligger i 5. etasje på toppen av en av blokkene i Rosenborg Park, og har en takterrasse på 180 kvm. 

På forsiden nå