De samlede inntektene til Trøndertaxi økte fra 390,7 millioner i 2013 til 507,8 millioner kroner i fjor.

Ifølge administrerende direktør Hege Dahle så har folks taxibruk vært ganske stabil. Økningen skyldes i stedet at Trøndertaxi har fått inn mange nye drosjeeiere, som en konsekvens av at konkurrenten Sør-Trøndelag Taxi gikk konkurs i mars i fjor.

- Alle løyvehaverne i Sør-Trøndelag Taxi har kommet inn i Trøndertaxi, og nesten hele omsetningsøkningen skriver seg fra de, sier Dahle til adressa.no.

Dekker hele fylket

Det betyr også at Trøndertaxi nå har løyvehavere i alle kommunene i Sør-Trøndelag, ifølge årsrapporten til selskapet.

Dahle sier at de har gjennomført markedstiltak i Trondheim, som har ført til økt salg på slutten av fjoråret og videre inn i 2015. Blant annet har samarbeid med flybussen og forsøket med makspris midt på dagen gitt positive resultater, ifølge Dahle.

Hun er derimot usikker på om den dårlige sommeren i år vil føre til flere turer for sjåførene.

- Det er veldig vanskelig å se effekter av været. Det er nok flere som vil ta drosje når det er regn og dårlig vær, men samtidig mister vi turer på kveldstid siden færre går på uterestaurant. Jeg tror nok det vil gå opp i opp, sier hun.

200 eiere

Trøndertaxi er eid av rundt 200 innehavere av drosjeløyver som har kjøreavtale med selskapet.

Salg av drosjeturer sto for 437,6 millioner kroner av omsetningen i fjor, en økning fra 331,6 millioner i 2013. I tillegg har Trøndertaxi inntekter fra drosjeeierne som betaler avgift inn for å finansiere sentralen.

Selskapet fikk i fjor et årsresultat på 4,5 millioner kroner, som er en økning på drøyt én million fra året før. Styrets forslag er at 1,5 millioner betales ut som utbytte til eierne, det vil si 7500 kroner til hver løyvehaver.

Tidenes resultat

Hege Dahle sier at de er veldig godt fornøyd med resultatet. Selskapet kjøper drosjetjenester fra løyvehaverne, og denne delen av kostnadene vil dermed vokse i takt med salg av drosjeturer. Men selskapets øvrige kostnader er redusert.

- Det er tidenes beste resultat for Trøndertaxi, og det viser at vi har taklet veksten, sier hun.