- Huseier Christian Ringnes nektet oss å overta Rimi Skøyen. Den blir Rema, sier Bunnpris-eier Christian Lykke til Dagens Næringsliv.

Rimi-butikken var en av de 43 butikkene som hadde tilhørt Ica Norge som skulle falle i Bunnpris' hender. Overdragelsen av butikkene, som nå altså er nedjustert til 42, er en konsekvens av at Ica forlater Norge.

- Undøvendig situasjon

Lykke sier til Dagens Næringsliv at butikken i Oslo ble tapt for dagligvarekjeden bare dager før de skulle overta. Han ble da kjent med at byggeieren Eiendomsspar hadde inngått en avtale med Rema.

- På overtid fikk vi høre at Ringnes hadde en avtale med Rema. Det var en unødvendig situasjon, siden kontrakten var inngått noen måneder i forveien. Butikkutstyret var allerede bestilt og kjøpmannen ville bli hos oss, sier han til DN.

Ringnes har ikke kommentert saken, men viser til Rune Richardsen, som er eiendomsdirektør i Eiendomsspar.

- Dårlig kjennskap til Bunnpris

Han forklarer at Rema fikk tildelt butikken på bakgrunn av at Eiendomsspar og Rema har hatt, og fortsatt skal ha, et langvarig samarbeidsforhold.

- Vi har ikke så god kjennskap til Bunnpris som samarbeidspartner og valgte som sagt av den grunn å tegne en leiekontrakt med Rema , sier Isachsen til avisa.

Han opplyser også at de informerte Bunnpris om at leiekontrakten ikke ville bli akseptert 8. april.

Christian Ringnes ønsker ikke å kommentere Dagens Næringslivs sak, og viser til Eiendomsspar. Foto: NTB scanpix