Til sammen vil Trønder-Avisa i Steinkjer og Namdalsavisa i Namsos ha et avisopplag på 41 448 eksemplarer når sammenslåingen er gjennomført.

Forhandlingene forut for oppkjøpet har vært kortvarige, skriver de to mediehusene i en pressemelding.

- Vi har ønsket å kjøpe Namdalsavisa fordi det er et mediehus med en god ledelse, mange dyktige og kompetente medarbeidere og med en bunnsolid posisjon i markedet i Namdalen. Vi ser fram til å være med på å videre utvikla NA i årene framover, uttaler administrerende direktør/sjefredaktør i Trønder-Avisa, Arve Løberg i pressemeldingen.

Avtalen om oppkjøpet skal opp til godkjenning i styret i Trønder-Avisa i løpet av uka.

Nordtrønders mediehus

Trønder-Avisa eier fra før avisene Steinkjer-Avisa, Lokalavisa Verran Namdalseid, Inderøyningen og Snåsningen. Disse har et samlet avisopplag på 10 931 eksemplarer.

I tillegg eier konsernet 47 prosent av Ytringen og en aksjepost på 23 prosen i Levanger-Avisa, som er ett av eierselskapene bak avisa Innherred, skriver mediehusene i pressmeldingen.

Trønder-Avisa eies av de to nordtrønderske selskapene AS Nord-Trøndelag og LL Inntrøndelagen. I tillegg eier Polaris Media, som er eierselskapet til blant annet Adresseavisen, 10,3 prosent av Trønder-Avisa.

- Trønder-Avisa-konsernet har et strategisk og nært samarbeid med Adressa-gruppen og resten av Polaris Media, står det i pressmeldingen.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Kjøpt ut av Amedia

Det er mediekonsernet Amedia som nå selger Namdalsavisa. Konsernsjef Are Stokstad betegner salget som en vanskelig avgjørelse.

- Som eier av Namdalsavisa måtte vi veie et konkret tilbud opp mot hva som over tid ville være best for både Namdalsavisa og Amedia. I dette tilfellet kom vi til at Namdalsavisa vil ha fordeler av å bli del av en større lokalt forankret mediegruppe i Nord-Trøndelag. Derfor aksepterte vi tilbudet, sier Are Stokstad i pressmeldingen.

- Spesielt

Sjefredaktør og administrerende direktør i Namdalsavisa, Kim Riseth, mener Namdalsavisa skal fortsette å bygge videre på det den har gjort til nå også etter oppkjøpet.

- Det føles selvfølgelig litt spesielt å skulle forlate Amedia og den familien vi har vært en del av i mange år, men samtidig ser vi at dette gir oss muligheter til å dyrke videre det som har vært vår suksess, den lokale særegenheten og forankringen i Namdalen, uttaler Riseth i pressmeldingen.