To og et halvt års fengsel i TA Invest-saken

Trondheims-kvinne og ekssamboeren må i fengsel etter at aksjeklubb kollapset.

De tiltalte i TA Invest-saken eide på det meste 50 leiligheter, blant annet i Dr. Sands vei i Trondheim.  Foto: HEIMDAL EIENDOMSMEGLING

Saken oppdateres.

Trondheims-kvinnen Eva Karin Haugen (57) og hennes makker og ekssamboer, Per Sten Andersen (75), i aksjeklubben TA Invest er begge dømt til fengsel i to og et halvt år. I følge dommen har de to forledet 211 personer til å investere til sammen 272 millioner kroner.

Dommen falt i Borgarting lagmannsrett fredag.

LES OGSÅ: - Det var verdt det

Inndrar 5 millioner

Da saken ble behandlet i Oslo tingrett i fjor vår, ble Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersen ble begge dømt til fengsel i fire og et halvt år. Begge anket, og de har i ankesaken fått lavere fengselsstraff.

Begge får inndratt fem millioner kroner.

De to drev aksjeklubben TA Invest, som viste seg å være et pyramidespill og kollapset tidlig i 2009 med store tap for medlemmene. Haugen og Andersen plasserte medlemmenes penger i eiendom, det meste i leiligheter i Trondheim.

Dommen fra lagmannsretten omfatter forhold fra 2005 til 2009.

LES OGSÅ: Lånte millioner for å hjelpe svindeltiltalt

- Grovt

- Bedrageriet er grovt, ved at den økonomiske skaden er betydelig og ved at det er en stor krets av personer som er forledet, heter det i dommen fra lagmannsretten.

Ved straffeutmålingen har retten lagt vekt på at saken har blitt gammel. Det er gått mer enn seks år siden de to ble varetektsfengslet og virksomheten deres opphørte.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå