Slik blir Bech Gjørv erstattet i Sarepta Energi

Toppsjefen gikk til Sintef.

Magnus Axelsson er konstituert som administrerende direktør i Sarepta Energi etter at Alexandra Bech Gjørv nå forlater selskapet.  Foto: SAREPTA ENERGI

Saken oppdateres.

I dag ble det kjent at Alexandra Bech Gjørv (49) overtar etter Unni Steinsmo som konsernsjef i forskningsstiftelsen Sintef.

Sintef er Skandinavias største forskningskonsern, med nær 2100 ansatte. Bech Gjørv har de siste ni månedene vært konstituert leder av Sarepta Energi, men forlater dermed stillingen.

- Jeg takker Alexandra for hennes innsats og engasjement, og ønsker henne lykke til videre. Vi er veldig glad for jobben hun har gjort for å modne en av Norges beste vindkraftporteføljer, sier styreleder Anne Strømmen Lycke i Sarepta Energi i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette er den nye konsernsjefen i Sintef

Hyppige lederskifter

Dagens lederskifte blir ett av flere i rekken for Sarepta. Tidligere Danske Bank-topp Trond F. Mellingsæter gikk til stillingen i november 2013.

Allerede september i fjor ble det klart at Alexandra Bech Gjørv overtok stafettpinnen, denne gang som «innleid» administrerende direktør. Mellingsæter gikk tilbake til Danske Bank, mens Bech Gjørv nå altså får toppjobben i Sintef.

Konstituert toppsjef

Det er Magnus Axelsson som konstitueres som ny administrerende direktør i selskapet. Styrelederen er godt fornøyd:

- Han har tung erfaring fra bygging av landbasert vindkraft i hele Nord-Europa, og kjenner Sareptas prosjekter godt gjennom sitt arbeid som prosjektdirektør i selskapet, sier Strømmen Lycke.

Axelsson ble ansatt som prosjektdirektør i Sarepta Energi i januar 2014. Selskapet eies av NTE og Trønderenergi.

På forsiden nå