Veidekke kjøper Reinertsen Entreprenør

I september vil Veidekke Entreprenør AS overta Reinertsens landbaserte bygg- og anleggsvirksomhet.

- Ved å bli en del av Veidekke får våre medarbeidere innen entreprenørvirksomheten fantastiske muligheter til å bidra til utviklingen hos Norges største entreprenør, sier Kristian Reinertsen i Reinertsen Entreprenør om salget.  Foto: OLE MARTIN WOLD

Saken oppdateres.

Intensjonsavtalen mellom de to store entreprenørene ble offentlig kjent på en felles pressekonferanse i Trondheim onsdag.

- Reinertsen Entreprenør har dyktige fagarbeidere og funksjonærer som vil styrke Veidekke. Vi har høy aktivitet og stort behov for kompetansen Reinertsen har både innen bygg og anlegg. Det er i denne sammenheng meget god match mellom Veidekke og Reinertsen, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør i en pressemelding.

Les også: Trondheims-bedrifter sammen om prosjekt til halv milliard

250 ansatte

Reinertsen er delt mellom bygg og anlegg på land og olje og gass, og leverer alt fra avansert offshoreteknologi, infrastruktur og bygg til rådgivende ingeniørtjenester. Innenfor bygg- og anlegg har selskapet 250 ansatte i Reinertsen Entreprenør som utfører byggeoppdrag i Oslo, Trondheim og Bodø og anleggsoppdrag over hele landet.

Les også (PLUSS): Slik er oljebedriftene påvirket av nedturen

- Vi kjenner Veidekke som et solid og langsiktig selskap, med lang tradisjon for å ta godt vare på ansatte og som å evner å gjennomføre spennende og utviklende prosjekter både innen bygg og anlegg. Ved å bli en del av Veidekke får våre medarbeidere innen entreprenørvirksomheten fantastiske muligheter til å bidra til utviklingen hos Norges største entreprenør, sier divisjonsdirektør Kristian Reinertsen i Reinertsen AS i pressemeldingen.

Les også: Fikk refs for farlig arbeid før brukollapsen

Andre områder berøres ikke

Morselskapet Reinertsens AS sier de fremover ønsker å fokusere på sine kjernevirksomheter. Deres rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhet berøres ikke av salget, ei heller Reinertsens olje- og gassvirksomhet.

Reinertsen AS ble etablert av Arne R.Reinertsen i 1946. I dag eies bedriften av brødrene Torkild R. Reinertsen og Erik R. Reinertsen og deres sønner, og den har vært familieeid frem til nå. De ansatte fikk nylig tilbud om å bli medeiere.

Reinertsens har hovedkontor i Trondheim og har ellers i Norge kontorer Orkanger, Tjeldbergodden, Oslo, Bergen, Bodø, Hammerfest og Kongsberg. Har også kontorer i Sverige, Finland, Russland og Polen.

Inngår avtale i augst

Reinertsen omsatte for 3,6 milliarder kroner i 2013, og hadde et resultat før skatt på 98 millioner.

Endeling avtale forventes inngått i slutten av august med overdragelse første september. Kjøpet forutsetter Konkurransetilsynets godkjennelse.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå