Flyttingen fra Hommelvik sentrum inn i kjøpesenteret på Sveberg, viste seg å koste for mye for brillebutikken.

Meldingen kommer dagen etter det ble kjent at Kappahl ved Malvik Senter stenger dørene. Malvik senter hadde 48 butikker da det åpnet dørene i september 2010. I fjor vår var antallet mer enn halvert. En stor Biltema-butikk er kommet inn, men når Kappahl og Brillehuset avvikles, er det fortsatt bare 24 butikker i senteret, ut fra butikkoversikten på Malvik senters nettside.

Les også kommentaren: Vil kjøpesenteret dø?

Ikke tjent nok

I en pressemelding torsdag morgen forklares avviklingen av Brillehuset med for høye kostnader i nye lokaler som ikke har gitt den inntjeningen burtikken håpet på.

- Butikken lå tidligere i Hommelvik Sentrum. Etter at butikken flyttet til Malvik Senter, har vi dessverre ikke hatt den omsetningsøkningen vi hadde håpet på, og som var nødvendig for å møte de økte utgiftene. Etter grundig vurdering velger vi dermed å legge ned butikken og fornyer ikke vår leiekontrakt med senteret. Vi har hatt en god dialog med senterledelsen hele veien, og ønsker senteret lykke til videre, skriver styreleder og daglig leder Cristell Rødli ved Brillehuset Malvik i pressemeldingen.

Kundene overført til Brilleland

Brillehuset Malvik har fire ansatte og har vært i Malvik Senter siden senteret åpnet. De ansatte ble orientert om avvikingen på et personalmøte onsdag ettermiddag.

- En ansatt så vi oss dessverre nødt til å si opp. To er permittert intill videre. Vår butikkleder ønsket selv å si opp sin stilling da hun har mottatt andre jobbtilbud, sier Rødli i en SMS til adressa.no.

Kundedatabasen ved Brillehuset Malvik blir, ifølge pressemeldingen overtatt av Brilleland-kjeden.

- Kundene vil motta et brev fra Brilleland vedrørende dette. Nærmeste butikk som kundene kan henvende seg til umiddelbart, er per dags dato Brilleland sin avdeling på City Lade. Vi beklager sterkt overfor de som blir berørt av avviklingen, særlig våre ansatte og våre kunder, skriver Rødli i pressemeldingen.