Første halvår har Malvik Senter på Sveberg hatt en vekst i omsetningen på nesten 15 prosent.

Senterleder Øyvind Slotterøy i Amfi sier at nye butikker som har kommet til senteret i løpet av fjoråret og så langt i år har bidratt til at det legges igjen mer penger ved senteret.

- I fjor fikk vi inn både Biltema, Jysk, B.young og Life. I år har vi fått inn leketøyskjeden Ringo, bokhandelen Vivo og kiosken Mix. Dette er butikker som har vært veldig viktig for å få den riktige butikkmiksen ved senteret, og det viser seg også i omsetningen, sier Slotterøy til adressa.no.

KOMMENTAR: Vil kjøpesenteret dø?

Går for omsetningsrekord

Malvik Senter åpnet dørene i 2010. Året etter omsatte senteret for 251 millioner kroner, noe som foreløpig er det beste året for senteret. Omsetningen fikk en dypp i 2012, og sank ytterligere til 220 millioner i 2013.

Målet da senteret åpnet var at det skulle være 48 butikker ved senteret. I 2012 hadde imidlertid 19 butikker forlatt senteret. Siden Slotterøy kom inn som senterleder i 2013 ble strategien lagt om. Målet er nå å heller satse på færre butikker, med spesielt fokus på å få inn solide kjedebutikker som både bidrar til å fylle lokalene, og gjøre senteret attraktivt.

Til tross for dette meldte Brillehuset i starten av juli at de legger ned ved senteret. Tidligere samme uke meldte også kleskjeden Kappahl at de forlater senteret ved utgangen av september. Dette har imidlertid ikke satt en stopper for den positive trenden senteret er inne i, ifølge senterlederen.

- Vi ser at de nye butikkene som har kommet inn også bidrar til å øke omsetningen hos de eksisterende butikkene ved senteret. Vi har et mål om å øke omsetningen med rundt 10 prosent i år, og forventer en årsomsetning på rundt 260 millioner kroner, sier Slotterøy.

Om senteret når målet, vil 2015 bli senterets beste år siden oppstarten.

Jobber for å få nye leietakere

Slotterøy forteller at de det jobbes aktivt både med å få inn nye butikker i senteret, og med å få lokalsamfunnet til å engasjere seg. Dette gjør de ved å sponse idrettslag og arrangere aktiviteter ved senteret.

- Vi har blant annet en fotballcup utenfor senteret som i fjor høst hadde 160 deltakere. Vi har også et motbakkeløp fra Hommelvik og opp til senteret. Per nå har vi en ledighet i arealene på sju prosent. Det er omtrent som gjennomsnittet i Amfi-kjeden, der ledigheten er på fem prosent i snitt. Vi har jobbet veldig mye med markedsundersøkelser og med å få inn butikkene som folk vil ha. Det tror jeg vi har lyktes med, sier Slotterøy.

- Da adressa.no snakket med butikkeiere som måtte avvikle driften i 2012, sa veldig mange at leieprisen ved senteret var for høy i forhold til inntektene de klarte å skape i butikkene. Er leieprisene justert siden den gang?

- De er korrigert noe, slik at de skal være riktige, sier Slotterøy.

- Kommer det nye butikker inn i senteret i år?

- Jeg kan ikke nevne navn på hvem vi er i samtaler med, men forhåpentligvis får vi inn to til tre nye leietakere i løpet av året. Vi legger mye energi og ressurser i dette, sier Slotterøy.

Vil utvide senteret

Parallelt med arbeidet for å få inn nye butikker jobbes det også med å utvide senteret. Eierselskapet Chester, som er deleid av eiendomsselskapet Wahl Eiendom, ser på mulighetene for å bygge på en etasje på senteret. En av mulighetene utbyggerne har sett på er å samle helsetjenester, slik som lege, tannlege og fysioterapeut.

I tillegg har selskapet sett på muligheten for å reise et nytt bygg på i overkant av 2000 kvadratmeter på tomta mellom Malvik Senter og Spar Kjøp.

- Disse planene jobbes det fortsatt med. Malvik er ikke en fraflyttingskommune. Tvert imot. Det er planlagt rundt 700 nye boliger i området rundt Sveberg, de fleste eneboliger. Veksten tilsvarer størrelsen på en liten kommune. Så vi må se langsiktig og holde kursen vi har satt oss. Det kommer til å bli noen humper i veien, men vi merker at folk snakker mer positivt om Malvik Senter nå enn for noen år tilbake og butikkene ved senteret er også mer fornøyde enn de var i fjor, sier Slotterøy.