Torsdag denne uken ble det 148 kvadratmeter store rekkehuset i Haakon Odd Christiansens veg i Angelltrøa i Trondheim solgt for seks millioner kroner.

Det er rundt 1,2 millioner kroner høyere enn prisantydningen. Megler Hans Christian Espenes i Privatmegleren mener det er flere ting som spilte inn og gjorde at rekkehuset ble solgt for en såpass høy pris.

- Dette er et boligfelt som er opprettet i 2005. I det øyeblikket et så stort boligfelt etableres, vil det være mange kjøpere som får boligen de ønsker, og presset forsvinner en stund. Slik er det ofte de første årene etter at et boligfelt etableres. Men nå er det ikke etablert noe nytt akkurat her på en stund, og det gjør at presset er tilbake i området, sier Espenes.

Passet på timingen

En annen ting som spiller inn, er ifølge Espenes tidspunktet rekkehuset ble lagt ut på. Han mener juli er en av de beste månedene å selge bolig på i Trondheim.

- Vi ser i år som i fjor at juli er en vanvittig bra salgsmåned. I fjor gikk 90 prosent av alle boligene våre til prisantydning eller høyere. Juli er måneden hvor studentene skal ha seg bolig før de starter studiene til høsten, og hvor barnefamiliene skal finne seg ny bolig før skolestart. Samtidig som tilflyttingen til byen stort sett skjer i sommermånedene, er det tradisjonelt få boliger til salgs denne måneden. Derfor får boligene som er ute på markedet enorm oppmerksomhet. Vi hadde nok ikke fått samme pris om det var tre rekkehus til salgs i samme område, sier Espenes.

- Jeg har jobbet som megler i 13 år. Det å gå ut i ferie 1. juli som megler, er som om julenissen skulle ta ferie i desember, konstaterer han.

- Familiekvaliteter

Prisstatistikken for boligen viser at de forrige eierne kjøpte rekkehuset for like over fire millioner kroner i 2010.

Espenes mener at det ikke var grunn til å tro at prisantydningen var feil da den ble satt til 4,79 millioner.

- Jeg har solgt to rekkehus i området tidligere, og ingen av dem gikk for overr fem millioner kroner, sier Espenes.

Han mener at også at størrelsen på rekkehuset og utearealet var med på å drive opp prisen.

- Dette er et rekkehus som hadde store familiekvaliteter på grunn av størrelsen og utearealet. Vi fikk også mange kjøpere som i utgangspunktet var ute etter en enebolig på visning, sier Espenes.

Det er også tidligere solgt dyre rekkehus i Angelltrøa. I juni i år ble et 155 kvadratmeter stort rekkehus i området solgt for 6,45 millioner kroner.