Det franske oljeserviceselskapet skal nedbemanne med 6000 ansatte for å forberede seg til tøffere tider.

Technip har rundt 800 ansatte i Norge, blant annet på Orkanger hvor de har en rørledningsfabrikk.

- Jeg har ikke anledning til å kommentere dette. Dette må tas med hovedkontoret i Frankrike, sier Christi Limseth, kommunikasjonsansvarlig i Technip Norge.

- Vi er bare 12 ansatte på Orkanger, og skal starte et nytt prosjekt for Statoil 1.august, så såvidt jeg kjenner til skal vi ha vanlig produksjon ut året i hvert fall, sier plassjef Tore Håbrekke ved Technip sin avdeling på Orkanger som driver med produksjon av olje- og gassledninger.

Innleid arbeidskraft

Han har bare såvidt sett pressemeldingen fra konsernet selv, og ønsker derfor ikke å gå i dypden.

- Men vi er så få her på Orkanger, og vi har produksjon, så jeg tror ikke vi kommer til å merke det. Men det er totalt 800 ansatte i Norge, så noen avdelinger kan nok merke det, sier han.

På en vanlig produksjonsdag forteller Håbrekke at det er rundt 75 personer i sving, men de fleste innleid.

- Vi leier inn arbeidskraft fra blant annet Bredero Shaw og det amerikanske sveisefirmaet CRC Evans. Vi har for eksempel endel skotske sveitsere fra sistnevnte.

Skal spare 7,4 milliarder

I påvente av et mer utfordrende marked innen olje og gass, akselererer Technip kostnadsreduksjoner og effektiviseringsinnsatsen over hele verden gjennom en restruktureringsplan, skriver dn.no.

Selskapet har et mål om samlede innsparinger på 830 millioner euro, 7,4 milliarder kroner. 700 millioner euro skal spares i 2016 og resten i 2017. Et kutt i arbeidsstokken på 6000 er en del av restruktureringsplanen.

Technip har 38.000 ansatte i 48 land. I fjor omsatte selskapet for 10,7 milliarder euro, 95 milliarder kroner.

- Forlenget nedgang

Technip Norge har hovedkontor i Sandvika, og har foruten på Orkanger avdelinger i Stavanger og Haugesund.

Konsernsjef Thierry Pilenko i Technip sier i en kommentar i en pressemelding at nedgangen i olje- og gassindustrien er forlenget og hard, og at selskapet derfor har besluttet å fremskynde kostnadsreduksjonene og effektiviseringstiltak.