300 må flytte båten sin - flere fikk beskjed i ferien

– Midt i ferietiden fikk jeg beskjed om at båten måtte fjernes innen 15. august, forteller Sven Jørund Kolsø.

-Da jeg ringte Renere havn og etterlyste mer informasjon om flyttingen, fikk jeg beskjed om at alle var på ferie, forteller Sven Jørund Kolsø  Foto: AGNETHE WEISSER

Saken oppdateres.

Han var langt fra den eneste som reagerte. Etter at e-posten gikk ut, ble Trondheim båtforening nedringt av fortvilte båteiere. I likhet med Kolstø ante de ikke hvor de skulle gjøre av båten.

Rundt 300 båter og flere bryggeanlegg i kanalen må midlertidig flyttes på grunn av prosjektet Renere Havn.

- Vi var betenkt over tidsplanen, og fryktet det ville bli kaos, sier daglig leder i båtforeningen, Jan Terje Strømsnes. – Jeg tror ikke Renere havn helt hadde sett utfordringene denne flyttingen ville medføre. Derfor tok vi initiativet til et møte med prosjektledelsen. Nå er tidsplanen endret, og vi har fått prosessen inn i et bedre spor.

Får ny båtplass

I mellomtiden har alle båtene fått tildelt plass.

- Rundt 90 båter i den vestre delen av kanalen får Grilstad Marina som midlertidig adresse, forteller byggeleder Anders Beitnes.

- Rundt 50 båter – hovedsakelig i østre del av kanalen – skal til Brattørbassenget ved hotell Clarion. Der kommer også veteranbåtene til å ligge. Flytebryggene blir fraktet først; så kommer båtene etter. De øvrige båtene blir flyttet internt i kanalen ettersom arbeidet blir ferdig og kabalen går opp.

Når det gjelder seilbåtene, har Trondheim Seilforening funnet egne løsninger.

Slutten av august

- Vi begynte å informere allerede i fjor høst, sier Beitnes.

Han innrømmer samtidig at en del båteiere fikk beskjed sent.

- Det skyldes at arbeidet i den østre delen av kanalen viste seg å bli mer omfattende enn først antatt. Der er kanalsidene svært dårlige. De må forsterkes før mudringen kan begynne, og vi må ha spuntmaskineriet på en flåte. Dermed la vi opp til en tidligere flytting enn først forespeilet, sier han.

Etter møtet med båtforeningen er det bestemt at båtene kan ligge til siste del av august.

- Dermed får eierne tid til å flytte dem når de er kommet hjem fra ferie, sier Beitnes.

Alle på ferie

Sven Jørund Kolstø forteller at han forsøkte å kontakte Renere havn.

- Da fikk jeg beskjed om at alle var på ferie. Her er det snakk om et millionprosjekt, og prosessen tydet ikke akkurat på at ledelsen hadde full kontroll, sier Kolstø.

- Jeg kom hjem fra ferie tidlig i uken og tok tak i problemet med en gang. Vi informerer gjennom båtforeningen. Men vi legger nå også ut mer detaljert informasjon på nettsidene til Renere havn, svarer Anders Beitnes.

Les mer:  Bruker hele sommeren på å gjøre sjøbunnen renere

Les mer: Båtplassene på Grilstad tatt i bruk

Les mer: Fant tysk porselen i Trondheim nøyaktig 75 år etter krigen startet

På forsiden nå