- Det er først og fremst økningen i aluminiumsprisene første halvår i år sammenlignet med i fjor som er årsaken til det gode resultatet, sier informasjonssjef Øyvind Breivik ved Hydro.

Totale driftsinntekter for første halvår i år ble 4,14 milliarder kroner sammenlignet med 3,27 milliarder samme kvartal i fjor. Det at det aller meste som produseres på Hydro Sunndal eksporteres til utlandet, har også hjulpet.

Les også: Hydro-toppsjefen ombestemmer seg

Les også: Pene tall for Hydro Sunndal

Eksport

- Vi har fått god hjelp av en svak kronekurs. En god del av kostnadene våre er i kroner, mens inntektene i hovedsak kommer inn som dollar. Når kronen svekker seg betyr det at vi får mer igjen i norske kroner.

Breivik tror ikke de kommer til å se den samme økningen neste halvår.

- Utsiktene er ikke like lyse. Etterspørselen etter aluminium på verdensmarkedet er fremdeles bra, og det kommer stadig flere bruksområder hvor aluminium foretrekkes, men det er en overproduksjon for tiden. Og det fører til at prisene presses, forteller han.

De har ikke noen planer om å endre noe for å møte de lavere prisene.

- For oss er det den samme gamle oppskriften som gjelder. Vi må holde ermene oppbrettet og ha en streng kostnadsdisiplin. I tillegg må vi fortsette med forskning og utvikling av produkter, slik at vi kan levere produkter og tjenester konkurrentene vår ikke kan levere. Det er på den måten vi sikrer fremtiden til bedriften, sier informasjonssjefen.

Les også: Svakt resultat for Hydro

Les også: Norsk Hydro sørger for en stigende Oslo Børs

Europas største

I midten av juni fullførte Hydro restarten av produksjonslinjen Su3, som har vært delvis nedstengt siden finanskrisen.

- I oppstartsperioden har ikke det hatt så mye å si, men det er klart at når den er tilbake i full drift, vil den bidra positivt. Verket blir mer robust når vi utnytter de stordriftsfordelene vi har, sier Breivik.

Verket på Sunndal er Europas største i produksjonskapasitet, men Breivik mener det ikke er størrelsen det kommer an på.

- Det viktigste er hvordan en driver verket og utnytter de ressursene en har, avslutter han.