Reinertsen får kontrakt verdt 150 millioner

- Dette sikrer jobb til våre folk de neste to årene.

Direktør for forretningsutvikling i Reinertsen olje og gass, Geir Suul, sier at kontrakten med Statoil er verdt 150 millioner og sikrer de ansatte jobb i to år. Her sammen med Heidi Aspaas, innkjøpssjef for modifikasjoner på felt i drift.  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

De ansatte i Reinertsen kunne i dag juble, etter å ha sikret en ny kontrakt med Statoil.

Selskapet skal de kommende to årene bygge om raffineriet på Mongstad og øke kapasiteten ved anlegget med 12 prosent. Kontrakten holder 100-140 fagarbeidere i jobb de neste to årene.

- Å få en slik kontrakt i den situasjonen bransjen er nå, er svært gledelig. Vi har jobbet lenge for å sikre denne kontrakten, som er verdt cIrka 150 millioner, sier direktør for forretningsutvikling i Reinertsen olje og gass, Geir Suul.

Hard konkurranse

Prosjektet er et såkalt Revamp prosjekt, der Reinertsen går inn og bygger om raffineriet. Statoil ønsker å øke produksjonen av lavsvovel autodiesel fra 94 tonn i timen til 105 tonn i timen.

Les også: Masseoppsigelser i Reinertsen

Suul legger ikke skjul på at konkurransen om oppdraget har vært hard.

- Alle de ansatte visste at vi kjempet om denne kontrakten i hard konkurranse med flere andre aktører. Derfor er vi ekstra glade for å dra i land denne avtalen, sier direktøren.

Sender ansatte fra Orkanger og Trondheim

Mye av byggeaktiviteten vil foregå mens anlegget er i normal drift. Nedstengning vil foregå over to perioder - først i en kort periode i september før en større stans er planlagt i løpet av høsten 2016.

Ifølge Suul vil en rekke ansatte fra Trondheim og Orkanger ta del i jobben ved Mongstad.

Les også: Reinertsen tester CO2-fangst på Tjeldbergodden

Leder i Reinertsen-gruppens olje- og gassvirksomhet, Thomas Reinertsen, sier kontrakten er viktig for selskapet.

- Vi vant denne på lav usikkerhet i gjennomføringsfasen. Vi evner å redusere usikkerhet om tid og kost fordi vi har med oss tung ingeniørkompetanse, dypt inni hver detalj her. Hos oss sitter nemlig ingeniørene tett på fagarbeiderne, ved vårt eget offshoreverft i Orkanger og on-site på Mongstad. Slik leverer vi sømløst, sier Reinertsen i en pressemelding.

På forsiden nå