Kontrakten har en verdi på 82 millioner kroner i løpet av sitt første løpeår. Den er imidlertid åpen, med muligheter for ytterligere utvidelser.

Det er selskapet Intelight som skal levere trafikkstyringssystemene, opplyser Q-Free i en børsmelding. Dette er et selskap som Q-Free har kjøpt seg opp i.

Kontrakten omfatter innføring av styringssystemer på opptil 9500 lyskryss. I tillegg kan det bli aktuelt å bytte mange av de fysiske lyssignalene som står der i dag.

- En viktig seier

I børsmeldingen uttaler konsernsjef i Q-Free, Thomas Falck, at avtalen er viktig for selskapet.

- Vi er veldig fornøyde med at Intelight har suksess som en del av Q-Free. Dette er en viktig seier for oss, og det demonstrerer hvor attraktiv Intelights teknologiplattform er, sier Falck i børsmeldingen.

Investerer i teknologi

Intelight er ett av flere firmaer som Q-Free har investert i de siste årene for å styrke innsatsen på avansert trafikkstyring, (ATMS).

Veiprisingsselskapet fra Trondheim begynte som en leverandør av bombrikker og bomsystemer da det startet opp for 30 år siden, men har i de siste årene tatt steget mot å bli en leverandør av trafikkstyringssystemer.

Konsernsjef Thomas Falck uttalte tidligere i år at ambisjonen er å levere jevnere og bedre resultater år etter år og samtidig doble omsetningen i løpet av tre år, og tredoble den innen fem år.

- Vi har kjøpt disse selskapene fordi de er teknologisk ledende, de tjener penger, og de gjør oss i stand til å utvikle og tilby et mye bredere spekter av produkter og tjenester, uttalte Falck til adressa.no i februar i år.