Tjener millioner på bøker om kosthold

Godt boksalg gjorde at lege og kostholdsekspert Berit Nordstrands selskap økte inntektene med 90 prosent i fjor.

Berit Nordstrands bok «12 uker til ett sunnere liv og en smalere midje» toppet bestselgerlistene etter utgivelsen. 

Saken oppdateres.

Berit Nordstrands bok «12 uker til ett sunnere liv og en smalere midje» toppet bestselgerlistene etter utgivelsen i fjor, og er en viktig årsak til at inntektene hennes eget selskap nesten doblet seg.

Ifølge årsregnskapet til selskapet Berit Nordstrand AS endte inntektene i 2014 på 6,777 millioner kroner, som var en økning fra 3,575 millioner året før.

LES OGSÅ: Slik løser seksbarnsmoren tidsklemma

Boksalg

Nordstrand holder også kurs og foredrag om kosthold, men skriver i en e-post til adressa.no at omsetningen i all hovedsak kommer fra salg av bøker.

«12 uker til ett sunnere liv og en smalere midje» er oversatt til svensk og finsk, ifølge Nordstrand er det særlig denne boken som førte til vekst i omsetningen i fjor. Men hun sier at også de andre bøkene hun har utgitt har solgt godt.

I fjor ga hun også ut boken «Sukkerkok i hodet» som er beregnet på barn, og tidligere har hun skrevet bøkene «Mat med mer» og «Mat til sinns».

LES OGSÅ: - Denne maten gir deg bedre humør

Millionoverskudd

Selskapet fikk i fjor et overskudd før skatt på 2,236 millioner kroner, som var en økning fra 978 100 kroner i 2013. Årsresultatet etter skatt endte på 1,633 millioner kroner, og ifølge regnskapet overføres pengene til egenkapitalen i selskapet.

Nordstrand sier at hun er fornøyd med de økonomiske resultatene.

– Ja, vi har en sunn utvikling i selskapet. Det norske folk er tydeligvis opptatt av kunnskap om et smart og godt kosthold.

– Hvilke forventninger har du til omsetning og resultat i 2015?

– Boksalget er fremdeles godt. Vi jobber med nye bokprosjekter, men vi bruker store ressurser på ny nettside og nye bøker for å spre kunnskapen som er det jeg brenner for, skriver Nordstrand.

LES OGSÅ: Rapport: Økologisk mat er ikke sunnere

Eier alt

Nordstrand er medforfatter på to nye bøker om mat og kosthold som har blitt utgitt i år.

Nordstrand opplyser til adressa.no at hun nå er eneeier av Berit Nordstrand AS gjennom sitt holdingselskap, ettersom bedriftens tidligere markedsfører ikke lenger er inne på eiersiden.

På forsiden nå