De ansatte ved Norske Skog Skogn skal ha torsdag ha fått beskjed om at det kan komme permitteringer ved fabrikken, skriver Trønder-Avisa.

Én av tre papirmaskiner ved fabrikken tas ut av drift resten av året.

– Bakgrunnen er at vi har en utfordrende markedssituasjon. Prisnivået er veldig lavt, og kostnadsstrukturen har gjort at vi ikke har ordre resten av året til å kjøre flere enn to av de tre maskinene, sier direktør Amund Saxrud ifølge Trønder-Avisa.

Stengt i sommer

Han sier at de ikke vil gå ut med hvor som kan bli permittert, men at selskapet nå skal bestemme hvor mange som kan bli permittert og hvor lenge.

Den samme papirmaskinen har også vært ute av drift under ferieavviklingen i sommer. Da har mannskapet fra denne maskinen jobbet på de to andre papirmaskinene på fabrikken, ifølge Saxrud.

Stupte på børsen

Da Norske Skog la frem de økonomiske resultatene etter andre kvartal, fortalte selskapet at etterspørselen etter avis- og magasinpapir i Europa hadde blitt redusert med henholdsvis ti prosent og fire prosent de fem første månedene av 2015, sammenlignet med samme periode i fjor.

Norske Skog-aksjen falt over 20 prosent da selskapet la frem et resultat før skatt på minus 596 millioner kroner for kvartalet.

Selskapet fortalte også at de hadde redusert kapasiteten ved fabrikkene til 80 prosent i andre kvartal, og konsernsjef Sven Ombudstvedt varslet at de ville kutte i kapasiteten også utover i året.