29-åring driver den femte mest lønnsomme Rema-butikken

Rema-kjøpmann Thomas Dahl på Stavset har det femte beste resultatet blant kjøpmennene i lavpriskjeden.

Thomas Dahl overtok i fjor som kjøpmann ved Rema 1000 Stavset etter sin far Øyvind Dahl (i bakgrunnen).  Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN

Saken oppdateres.

Dahl fikk et resultat før egen lønn på 8,2 millioner kroner i fjor, ifølge en oversikt i Dagens Næringsliv.

29-åringen overtok i fjor som kjøpmann ved Rema-butikken på Stavset i Trondheim etter sin far Øyvind Dahl.

LES OGSÅ: Snart kan du betale med mobilen i Rema-butikker

Butikken hadde en omsetning på 189,6 millioner kroner, noe som også gjør den til en av de største Rema-butikkene i hele landet.

102 over tre millioner

Ifølge avisen var det i fjor 102 Rema-kjøpmenn som fikk et resultat før eierlønn på over tre millioner kroner. Størst resultat hadde Tone Olsvoll Eide på Knarvik utenfor Bergen, men det er også fire trøndere på listen over eierne av 20 mest lønnsomme butikkene.

LES OGSÅ: Reitan bygger boliger på Bør Hill

I tillegg til Dahl fikk Arne Tungseth ved Rema 1000 Rock City i Namsos et resultat på 6,3 millioner kroner, noe som gir en tolvte plass på listen.

Kjøpmann Arild Eide ved Rema 1000 Bromstad fikk et resultat før eierlønn på 5,6 millioner, mens Sturla Kregnes ved Rema-butikken på Torvet i Trondheim fikk et resultat på 5,3 millioner. Det gir dem plasseringer på henholdsvis 16. og 20. plass på listen.

- Drar lasset

- Lønnsomhetsutviklingen til butikkene er veldig bra. Disse 102 drar lasset og er forbilder for resten av kjøpmennene, sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan ifølge Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Tar ut 363 millioner i utbytte

LES OGSÅ: Reagerer på Rema-utbytte

Rema 1000-kjeden drives etter franchiseprinsippet, noe som betyr at kjøpmennene selv eier butikkene og driver i henhold til en avtale med kjeden.

Rema har i helgen samlet de rundt 550 kjøpmennene med følge til kjedens årlige Riksmøte som i år arrangeres i konferanselandsbyen Oslofjord Convention Center utenfor Tønsberg.

Ifølge kjeden har disse kjøpmennene i snitt et resultat før eierlønn på 2,1 millioner kroner.

Nye sjefer

Ifølge Dagens Næringsliv gjennomfører Ole Robert Reitan nå et generasjonsskifte i Remas norske virksomhet. Tom Kristiansen som leder Rema Franchise Norge trer til side, og etterfølges av to nye ledere som begge er i 30-årene.

Jan Frode Johansen får ansvar for ansvar for franchise og butikkdrift, mens Lars Kristian Lindberg får ansvar for innkjøp og kategori.

Heimdal-butikk fikk utmerkelse

Kjøpmann Tor Osvald Lund og hans medarbeidere på Heimdal ble under helgens Riksmøte for Rema 1000 kåret til den beste Rema-butikken i Midt-Norge for 2014, opplyset Rema i en pressemelding. Hedersbetegnelsen henger høyt blant kjøpmennene i organisasjonen.

På forsiden nå