Aksjeverdiene stuper på asiatiske børser

Asiatiske aksjemarkeder falt kraftig mandag.

Lystavle i finansdistriktet i Hong Kong viser at Hang Seng-indeksen har falt mer enn fire prosent mandag morgen.  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

I Shanghai falt hovedindeksen 8,5 prosent mandag formiddag.

Hovedindeksen i Shanghai var nede i 3.211,20 poeng til lunsjpausen, noe som er lavere enn ved nyttår. Dermed er all framgangen i første halvår visket ut av de kraftige fallene i sommer.

Shenzen-indeksen, som følger aksjer på Kinas nest største børs, falt 7,6 prosent.

LES OGSÅ: Billigste nordsjøolje siden 2009

Tiltak

Kinesiske myndigheter har satt i gang en rekke tiltak for å forhindre ytterligere nedgang etter de kraftige fallene siden børstoppen i midten av juni.

Dagen startet med røde tall også i resten av Asia. Hang Seng-indeksen i Hongkong hadde falt 4,6 prosent klokken 12. Energiselskapet Kunlun var blant dem som bidro til nedgangen med et fall på nær 17 prosent.

Også hovedindeksen i Taipei hadde et kraftig fall på rundt 7,5 prosent, mens aksjemarkedet i Tokyo var ned rundt tre prosent mandag morgen. Seoul falt med nær 1,9 og Sydney rundt 2,9.

LES OGSÅ: Analytiker tror oljeprisen kan falle til 30 dollar fatet

Oljeprisfall

Oljeprisen var også lav, og amerikansk lettolje ble til tider solgt for under 40 dollar fatet. Nordsjøoljen var nede i 44,22 dollar per fat.

- Dagen i dag har alle kjennetegnene for å bli en av de verste handelsdagene de siste fem årene, sier Evan Lucas i IG Markets. 

På forsiden nå