E24 og Dagens Næringsliv får tirsdag bekreftet nedbemanningsplanene fra selskapet.

«Tilpasningene vil kunne berøre rundt 500 faste stillinger i Fornebu, Stokke, Moss og Tranby, og vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser,» heter det i en pressemelding fra selskapet tirsdag formiddag.

Aker Solutions har også en stor ingeniøravdeling i Trondheim. Der drives hovedsakelig vedlikehold av oljeinstallasjoner som ikke regnes til subsea-virksomheten. Selskapet bekrefter overfor Adresseavisen at Trondheims-avdelingen ikke berøres av de nye kuttene.

- Nedgang i aktiviteten

Les også: Aker Solution påvirket av ubalanse i oljemarkedet

– Oljeselskapene reduserer sine investeringer og utsetter enkeltprosjekter, og det har ført til en markant nedgang i aktiviteten i det norske oljeservice-markedet det siste året. Det er derfor blitt nødvendig å tilpasse kapasiteten i deler av virksomheten vår, sier Per Harald Kongelf sjef for Aker Solutions i Norge i pressemeldingen.

Kuttet også i juni

I juni varslet Aker Solutions kutt på inntil 200 stillinger ved subsea service-basen i Ågotnes i Hordaland, og omtrent 300 stillinger i forretningsområdet vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge. Utenfor Norge reduserer selskapet kapasiteten med om lag 400 faste stillinger i år, i hovedsak i subsea-virksomheten. Selskapet har rundt 16.000 fast ansatte i 20 land. Rundt hgalvparten jobber innenfor subsea-virksomheten og rundt 3000 av disse jobber i Norge.

Les også: Masseoppsigelser i Stjørdal, opptur i Orkdal

Les også: Slik er oljebedriftene påvirket av nedturen

Ifølge VG og E24 er ansatte på Fornebu innkalt til et allmøte tirsdag.