Lite teknoselskap med kjempekontrakt

Det lille teknologiselskapet Vectron Biosolutions har fått kontrakt på opp mot en halv milliard kroner for å leie ut teknologi til et av verdens største farmasøytiske selskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Det lille teknologiselskapet Vectron Biosolutions på Pirsenteret i Trondheim har fått en kjempekontrakt med en av verdens største farmasøytiske selskaper. 

Saken oppdateres.

Det lille selskapet med to ansatte holder til på Pirsenteret i Trondheim. Nå har selskapet signert en stor avtale med et av verdens største farmasøytiske selskaper, Boehringer Ingelheim, som er en av verdens største kontraktsprodusenter av medisiner.

Skal bruke teknologi fra Trondheim

- De vil fremover bruke vår teknologi, sier daglig leder og medgründer Trond Aune i Vector Biosolutions i Trondheim til Dagens Næringsliv (DN).

Nettstedet skriver at selskapet med to ansatte eier teknologi som kan brukes til produksjon av medisiner, og selger lisenser på teknologien til aktører i legemiddelindustrien. Aune forteller til DN at de etter seks års forhandlinger og testing i laboratorier i Trondheim og i Wien har fått kontrakt med det tyske farmasøytiske selskapet Boehringer Ingelheim.

LES OGSÅ: Tre unge kvinner vil skape milliardbedrifter i Trondheim

- Kjempestort for lite selskap

- Det er kjempestort for oss at et lite selskap som oss har fått kontrakt med et internasjonalt konsern med over femti tusen ansatte. Det har enormt mye å si. Kontrakten har et realistisk potensial på opp mot en halv milliard kroner i inntekter, selv om det kan bli både mer eller mindre enn dette beløpet, sier Aune til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: De beste hodene

Selskapet Boehringer Ingelheim la tirsdag ettermiddag ut en pressemelding på sine nettsider der bekrefter at de har inngått kontrakt med trønderne. Der skriver de at avtalen gir Boehringer Ingelheim retten til å bruke teknologien til Vectron til produksjon av biofarmasøytiske produkt.

Vectron Biosolutions ble dannet i 2008, og er et resultat av NTNU-forskning ledet av professor Svein Valla.

På forsiden nå