Fra klokken 12 i dag kan du betale med mobiltelefonen din i alle landets 251 Bunnpris-butikker.

- Vi gjør det for at det skal bli enklere å handle for dem som ikke har med lommebok. Tanken er at man har alltid med seg mobiltelefonen. For den oppvoksende generasjon er det mer naturlig å gå uten bukse enn å gå uten mobil, sier styreleder i Bunnpris, Christian Lykke i I.K. Lykke.

Reitangruppen kunngjorde i august at Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven tar ibruk mobilbetaling fra 1. oktober i et samarbeid med Danske Bank. Dermed kommer Bunnpris rema i forkjøp.

- Var det et poeng for dere å lansere før Rema?

- Det var vel mer tilfeldigheter at det ble sånn. Alt var klart for lansering etter at vi har hatt det til utprøving en god stund. Vi hadde årsmøte før helga der vi orienterte om mCash og da var det greit å ta det til alle butikkene våre nå, sier Lykke.

Krever noe tilvenning

Han ser for seg at løsningen vil appellere mest til yngre mennesker.

- Vil det går fort, eller blir kundene nå stående i kø og vente på at den som skal betale fomler med appen?

- Da jeg jobbet i kassen tok det lengre tid å betale med kort enn kontant. I begynnelsen vil  det kanskje oppleves å ta lengre tid, fordi man må gjøre noen operasjoner. Men å betale med  kort og med mCash går egentlig like fort, og det vil nok gå raskt etterhvert som kundene blir mer vant, sier Lykke.

Ulike apper i ulike kjeder

Og blir du app-betaler med mobiltelefon istedenfor kort eller kontanter, må du holde tunga rett i munnen.

For hos Reitans butikker og kiosker er det betalingsløsningen Mobile Pay som gjelder, som er Danske Banks mobiltelefonløsning. Norges største bank, DNB har sin egen app, Vipps. Mens Bunnpris tar ibruk en helt annen app, utviklet sammen med BN Bank, nemlig mCash.

Les også: Maten er blitt enda dyrere

Les også: Her får du tilbud på alt

Utprøvd i Munkegata

Betalingsløsningen er utviklet i Norge av Daniel Döderlein og ble lansert i februar i fjor.

Allerede har Bunnpris i Munkegata i Trondheim og på Blindern i Oslo hatt appen til utprøving i et halvt år. Nå kommer Bunnpris altså Rema i forkjøp med å bli landets første dagligvarekjede som tar ibruk mobilbetaling i butikk.

Les også: Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent

- Trygg å bruke

Appen mCash må lastes ned på smarttelefonen og enten knyttes opp til en BN Bank-konto ved hjelp av Bank ID, eller kobles direkte til et betalingskort i annen bank, ifølge informasjonssjef i BN Bank, Stig Tore Laugen.

- Appen er helt gratis og trygg å bruke. Vi mener det er en super betalingsløsning, sier Laugen.

Men å koordinere de ulike betalingsappene Mobile Pay, mCash og DNBs Vipps, går ifølge BN Bank ikke an.

Les også: Enda en bank lanserer app for «vennebetaling»

Les også: Forbrukerombudet mener DNBs Vipps-reklame er ulovlig

Slik virker det

Og slik virker mCash, ifølge pressemeldingen fra BN Bank og Bunnpris:

  • Last ned betalings-appen mCash (gratis) på smarttelefonen din. Velger du mCash-pluss får du automatisk konto i BN Bank (med 100 kr i startbonus), som pengene trekkes fra. Det er også mulig å koble betalingskort til mCash-løsningen. Fungerer på både android -og iphone-telefoner.

  • Når du så handler på Bunnpris får du spørsmål om du vil betale med mCash. Svarer du ja blir du bedt om å skanne en QR-kode på kasse-skjermen – og vips, så er varene betalt.

Les også: ID-tyver inntar betalingsapper

Les også: Rema kan passere 600 butikker neste år

Scanning i kassa med appen mCash. Daglig leder Bunnpris Lysaker Brygge Øystein Magnus Berg. Foto: Kristin Svorte