Residencekvartalet solgt igjen

Odd Reitan og medeierne tar gevinst på å ha eid kvartalet siden desember i fjor.

Residencekvartalet er solgt igjen, etter at et syndikat hvor blant andre Odd-Reitan-eide E. C. Dahls Eiendom kjøpte seg inn i desember i fjor. 

Saken oppdateres.

Et av fondene til Aberdeen Asset Management kjøper Residencekvartalet på Torvet i Trondheim av et syndikat, hvor blant annet Odd Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom og Oslo-rederiet Wilh. Wilhelmsen er medeiere.

Transaksjonen gjennomføres 1. oktober. Verken kjøper eller selger vil si hva prisen er.

- Aberdeen ønsker ikke å kommentere pris, sier leder for transaksjoner Aberdeen Asset Management i Norden, Jens-Petter Guthus.

Etter det Adresseavisen erfarer har Clarksons Platou syndikat gått ut i markedet med et prisforlangende på 370 millioner kroner. Syndikatet kjøpte Residencekvartalet 15. desember i fjor for 307 millioner.

LES OGSÅ: Kieglekroa kan åpne i november

- Beliggenheten bedre nå

Det betyr at E. C. Dahls Eiendom og de andre investorene i syndikatet nå kan hente ut en gevinst, bekrefter senior partner Hans Martin Haug i Clarksons Platou Real Estate.

- Det ligger i kortene at det er en økning siden sist, sier Haug.

Han sier syndikatet allerede har oppnådd det de håpet og trodde på, da de kjøpte Residencekvartalet av Sparebank 1 Oslo Akershus i fjor.

- Vi hadde en analyse av at beliggenheten ville bli bedre med Frati og andre restauranter i området. Det er restaurantene som trekker folk tilbake til Torvet og fører til et yrende liv. Vi mener beliggenheten nå er bedre enn tidligere, sier Haug.

LES OGSÅ: - De kikker ikke bare, men kjøper også

- Attraktiv investering

Nye Frati åpnet i Residencekvartalet i mai, da den italienske restauranten flyttet fra sine gamle lokaler i Munkegata. Det Norske Oljeselskap er største leietaker i Residencekvartalet, som i tillegg til det tidligere hotellbygget i Munkegata 26 også består av Munkegata 30. Her er Posten Norge, Burger King og Christiania Glasmagasin leietakere.

- Vi mener dette er en attraktiv investering, da eiendommen har høy kvalitet og en meget sentral beliggenhet, sier Guthus i Aberdeen Asset Management, som har kjøpt Residencekvartalet på vegne av sitt nye fond AP Nordic Investments.

LES OGSÅ: Slik fremstiller turistene Trondheim på sosiale medier

Konkurs i restaurant

Restauranten Lille har holdt til i lokalene på hjørnet av Kongens gate/Munkegaten i Residencekvartalet frem til tirsdag. Da ble driftsselskapet, Torvet Restaurant, slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett. Eieren, Kristian Strand-Nustad, gikk selv til retten og begjærte oppbud.

Verken Haug eller Guthus vil kommentere hvem som skal inn i lokalene etter at Lille har lukket dørene. Leiekontrakten med restauranten gikk heller ikke lenger enn ut september måned i år.

- Det har vært en del av planen å gjøre noe der. Vi har realisert det meste av det vi håpet på, så tidspunktet er nå riktig for å føre eiendommen videre til en ny aktiv forvalter, sier Haug.

LES OGSÅ: - Vi trenger mer aktivitet som dette i Midtbyen

- Står seg i nedgang

Selv om oljeprisen har falt, og det er en økende arbeidsledighet, vurderer Guthus i Aberdeen markedet som bra for eiendommer som Residencekvartalet.

- Leiemarkedet vil variere, men jeg tror eiendommer med sentral beliggenhet og høy standard vil stå seg bra både i opp- og nedgangstider, sier Guthus.

Sparebank 1 Oslo Akershus kjøpte Residencekvartalet i 2011 for 330 millioner kroner. Banken var sammen med Sparebank 1 SMN og BN Bank en av de største kreditorene i konkursen i Residencekvartalet, etter at investoren Terje Roll Danielsens eiendomsimperium gikk over ende i 2010. Da Sparebank 1 Oslo Akershus kjøpte eiendommen, besto den av Munkegata 26, 30 og 40. Nummer 40 er senere solgt.

Residencekvartalet
  • Består av Munkegata 26 og 30.
  • Nummer 26 ble grunnlagt i 1914 som Hotell Augustin. Fra 1981 het det Scandic Hotel Residence.
  • Det Norske oljeselskap har hatt kontor her siden 2010.
  • Bygget ble oppført i 1911-13, i en pompøs nybarokk stil. Arkitekt var Herman Backer.
  • I Munkegata 30 er Glassmagasinet, Burger King og Posten Norge leietagere.
På forsiden nå