Hytta som ligger på Lian i Trondheim er solgt for 1 040 000 kroner. Prisen er dermed doblet fra den skiftet eier i fjor høst, forteller eiendomsmeglerfullmektig Simen Børseth Fostad i Privatmegleren.

- Den ble kjøpt på samme tid i fjor for 520 000 kroner. Så er den malt, og nå solgt for 1 040 000 kroner, sier Fostad.

- For dyr

Prisantydningen på hytta var 750 000 kroner, og den gikk dermed for 290 000 kroner mer.

- Tre var med i budrunden, og to var med til over millionen. Budrunden startet med et bud rett under prisantydningen. Mange hadde fått med seg hva hytta var solgt for i fjor, og syntes prisantydningen på 750 000 kroner var for mye, sier Fostad.

Da hytta ble solgt i fjor for 520 000 kroner, var den annonsert med en prisantydning på 590 000 kroner.

To mål tomt

Fostad forteller at det var 25 interesserte på visningen av den 49 kvadratmeter store hytta. Tomta er på nesten to mål, og eiendommen ligger langs turstien på vei fra Lian til Grønlia.

- Det var både par og familier på visningen, og de fleste av dem bor i sentrum. De ønsker seg et sted å kjøre til på ettermiddagen og kveldstid, sier Fostad.

Hytta er bygd rundt 1950, og den har anneks bygget i 2004 og i 2009.

- Strengt regulert

Eiendommen har høy antikvarisk verdi, klassifisert som B. Eiendomsmeglerfullmektigen forteller at kjøperne ikke må regne med å få tillatelse til å utvide den.

- Det er to hytter i området som er så gamle at de har høy antikvarisk verdi. I tillegg ønsker ikke kommunen utvidelser av disse hyttene. Det er strengt regulert, sier Fostad.

Ikke vann og kloakk

Hytta er ikke tilknyttet offentlig vann og kloakk.

- Det vil aldri komme bilvei hit. Hvis man vil ha innlagt vann og kloakk må man ordne det selv og søke kommunen, sier Fostad.

Stua og spisekroken i hytta, som er bygd rundt 1950. Foto: PRIVATMEGLEREN
Kjøkkenet har innlagt strøm, men ikke vann og kloakk. Foto: PRIVATMEGLEREN
Hytta har et anneks på 19 kvm, som er innredet med sengeplass til fire personer. Foto: PRIVATMEGLEREN