Streik stanser skattepengene

En storstreik fra i morgen tidlig vil ramme behandlingen av skatteoppgjøret. Dermed vil skattepengene dine komme senere.

Saken oppdateres.

Fristen for at partene blir enige i tariffoppgjøret i offentlig sektor går ut i natt. Partene skal stå langt fra hverandre, og fremtidens pensjoner er det store stridsspørsmålet. Det er fare for storstreik fra i morgen tidlig.

En streik vil blant annet ramme saksbehandlere, sentralbordet, informasjonstjenesten og Skatteetatens IT- og servicepartner (SITS). I tillegg vil alle skatteregionene, med unntak av Skatt Sør, rammes av streiken i den første fasen.

Dermed er det stans i arbeidet med skatteoppgjøret, etter selvangivelsene for 2008.

Sene skattepenger

- Vi regner med at skatteoppgjøret vil bli forsinket like mange dager som en eventuell streik vil pågå, sier informasjonsleder Lise Halvorsen i Skattedirektoratet til nrk.no.

Venter du på skattepenger, som skulle komme i slutten av juni, kan en langvarig streik utsette betalingen betydelig.

Den gode nyheten for noen er at baksmellen også kan bli utsatt.

– Siden all behandling av selvangivelser og skatteoppgjør blir utsatt vil det ikke bli utbetalt skattepenger, og man vil heller ikke motta krav om restskatt, sier Halvorsen.

Flere tjenester rammes

Lavere renter har fått tusenvis av nordmenn til å be om nytt skattekort, for å unngå baksmell neste år. Også denne tjenesten kan bli rammet av streiken. Det samme gjelder folkeregistertjenester.

Skatt Sør, som ikke et med i det første streikeuttaket ved en streik fra i morgen tidlig, blir også rammet, siden samtalene hit går via det felles sentralbordet.

 
På forsiden nå