Truer med å trekke støtte til pelsdyr

Landbruksminister Lars Peder Brekk truer med å trekke støtten til pelsdyrnæringen etter de siste avsløringene om vanskjøtsel ved flere farmer.

Saken oppdateres.

Men harde ord til tross, landbruksministeren varsler ingen nye sanksjoner. Han velger å stole på næringen selv når den lover å rydde opp. Det ble klart under et møte mellom landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) og representanter for næringen i Oslo onsdag formiddag.

Må rydde opp

– Dette er ikke første gang næringen høster kraftig kritikk for forhold som er i strid med reglene for dyrevelferd, hvorfor er det grunn til å stole mer på løftene deres nå enn tidligere?

– Nå har ikke næringen noe annet valg enn å følge opp dette selv. Det handler om hele næringens framtid. Det blir umulig for oss å støtte næringen politisk hvis den ikke klarer å rydde opp i dette, sier Brekk til NTB.

Anmeldt

Etter Mattilsynets friskmelding av pelsdyrnæringen i vår, tok Nettverk for dyrs frihet seg inn på 45 norske pelsdyrfarmer. Samtlige ble anmeldt for brudd på dyrevernloven.

Ifølge organisasjonens egen dokumentasjon, som omfatter 7000 bilder, fant de skadde dyr på samtlige gårder. Noen av bildene og filmopptakene ble vist på NRK søndag, og viste blant annet revevalper med avrevne ører og bein.

 
 
 
På forsiden nå