Rekordpriser på bensin

14,31 kroner literen for bensin i Lierne.

  Foto: Pål Haugbro, Bengt Steinar Nordbakk

Saken oppdateres.

Bengt Steinar Nordbakk noterer seg at bensinprisen i Lierne i Nord-Trøndelag har nådd nye høyder.

Her koster bensinen 14,31 kroner for literen.- Betal og vær glad

I Lierne er det lange avstander, og folk bruker bilen mye. Dette gjør at bensinprisen er et hett samtaleemne i området.

- Det er selvsagt mange som synes at det begynner å bli vel mye for bensinen, men det er bare å betale og være glad, ler Nordbakk. Han forbanner seg ikke over bensinprisene, men frykter at det blir enda dyrere.

Bensinen er som regel dyrere i utkantstrøk på grunn av frakttillegg. I Trondheim var prisene på en utvalgt Statoil-stasjon 14,.07 kroner, ved en Shell-stasjon kostet bensinen 14,03 kroner.

- Ikke lønner det seg å dra over grensa å fylle bensin lenger, sier Nordbakk. Tidligere har folk fra Lierne kunne spart noen kroner ved å fylle opp tanken i Sverige, men nå er prisene i nabolandet også på samme høyde.

Men fortsatt bekymrer ikke Nordbakk seg stort.

- Sånn går no dagan, ler Libyggen.

Har Lierne den dyreste bensinen i Trøndelag? Skriv inn i kommentarfeltet under artikkelen eller send en e-post til oss.- Prisen stiger til over 15 kroner

Bensinen koster nå over 14 kroner literen, men det stopper ikke der, spår oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets.

En liter bensin kommer til å koste over 15,50 kroner hvis oljeprisen utvikler seg slik oljeanalytiker Kjus tror, skrev NTB sist fredag.

Bensinprisene i Norge har nådd rekordnivåer på rundt 14 kroner literen som følge av økte oljepriser internasjonalt. DnB NOR Markets mener imidlertid oljeprisen på sikt skal opp til 150 dollar fatet. Det betyr enda dyrere bensin.

– Vi regner med at bensinprisen stiger med cirka 40 øre literen når oljeprisen stiger med 10 dollar fatet. Det tilsier at vi må betale over 15,50 kroner for en liter bensin når oljeprisen klatrer til 150 dollar fatet, sier Kjus til NTB.

Olje- og bensinprisen svinger kontinuerlig, men Kjus mener at oljeprisen kommer til å stabilisere seg på et nivå rundt 150 dollar fatet innen 2015.LES OGSÅ: Ny bensinrekord på mandagAvgitsøkninger påvirker

Bensinprisen påvirkes også av bioetanolen selskapene nå blander i bensinen.

- Det er kommet krav om å blande bioprodukter inne i drivstoffet siden sist bensinprisen var på lignende nivåer, og etanolprisene er også høyere enn den har vært, sier pressetalsmann i Statoil Norge, Knut Hansen til adressa.no.

I tillegg har det vært tre avgiftsøkninger som påvirker bensinprisen.

- Av bensinprisen utgjør omkring 60 prosent avgifter, 30 prosent innkjøpspris og 10 prosent fortjeneste som også skal dekke kostnadene i de forskjellige leddene, forklarer Hansen.

LES OGSÅ: - Nå får vi høyere bensinpriser

 
        
            (Foto: Pål Haugbro, Bengt Steinar Nordbakk )

  Foto: Pål Haugbro, Bengt Steinar Nordbakk

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå