- Vi ble lamslått av køen

Studenter på boligjakt fikk hard konkurranse.

Saken oppdateres.

Erlend Røed Myklebust (21) er på utkikk etter en utleiebolig sammen med en vennegjeng. Onsdag klokka 16.30 møtte studentene opp til visning på en 87 kvadratmeter stor leilighet i Sandgata i Trondheim sentrum.

- Jeg ble helt lamslått da vi ble møtt av denne køen. Det må ha vært over hundre mennesker på denne visningen, mener Røed Myklebust.

LES MER: Advarer mot tøff bolighøst for studenter

Det ble lettere hektisk for megleren i Utleiemegleren AS som til slutt måtte la døra stå åpen slik at alle fikk tatt en tur innom leiligheten.

- Det var latterlig å se køen, den var like lang da vi endelig kom helt fremst i den, sier studenten.

Enda verre senere i sommer

Han har bodd to år i Trondheim, og det er første gang han er på visning personlig. Han synes bildet av køen illustrerer bosituasjonen til studentene.

- Denne tok kaka. Jeg lurer på hvordan det blir når de nye studentene kommer til byen i juli og august, spør han oppgitt.

Boligleia på 13 500 kroner, sentral beliggenhet og tre soverom var nok til å skape ville tilstander på visningen.

- Jeg skjønner godt at det kom folk, men lurer på hvordan megleren skal bestemme hvem som får den, sier han.

Huseier får velge

Daglig leder Stine Hostad ved Utleiemegleren AS opplyser at alle må fylle ut et personalskjema, og så blir det tatt en referanse- og kredittsjekk av alle som viser interesse.

- Vi legger de aktuelle kandidatene frem for huseier som gjør valget. Vi kan komme med anbefalinger, og ingen som har betalingsanmerkninger eller dårlig betalingshistorikk får leie av oss, sier Hostad.

Ifølge utleiefirmaet så var det mellom 50 og 70 personer på visningen.

- Det var veldig bra respons, og det var hovedsakelig unge voksne eller studenter som tok turen, sier Hostad.

- Utleiers marked

På grunn av et svært presset boligmarked er det også hard kamp om utleieboligene.

- Det er utleiers marked, og vi leier ut alt vi får inn. Jeg tror også mange vil vente med å kjøpe på grunn av høye boligpriser. Vi ser ut fra kredittsjekk at mange kunne kjøpt en bolig, men lar være, sier Hostad, som tror mange vil gjøre seg ferdig med boligflyttingen før storinntrykket av nye studenter kommer til byen. 
 
 
 
 
På forsiden nå