Hils på årets askeladder

Har det gøy på Høylandet med trim for bønder.

Saken oppdateres.

Hilde Kyllo og Jo Arne Kjøglum fra Høylandet ble tildelt Askeladdprisen under Bondetinget i går. Det skriver Norges Bondelag på sine nettsider. I februar etablerte paret «Stallsporten», et treningsstudio på gården.

- Vinnerne er to entusiastiske ungdommer som vet å utnytte gårdens ressurser i kombinasjon med sin egen utdannelse. I låven er det aktivitet for både to- og firbente. Mens kuene strekker seg og rauter på båsen, går Bon’trimmen for fullt på «læmmen» over, sa juryleder Nils T. Bjørke, leder i Norges Bondelag, da han delte ut prisen.

Askeladdprisen består av et diplom og 30 000 kroner. Paret fra Høylandet konkurrerte med åtte andre nominerte.

- Dette er kjempeartig. Det var mange verdige vinnere blant de nominerte, så dette hadde vi ikke forventet i det hele tatt, sier Hilde Kyllo og Jo Arne Kjøglum.

Kyllo er utdannet helse- og treningsterapeut, mens han har idrettsutdanning og bakgrunn som idrettsoffiser i Forsvaret. Treningstilbudet er blitt svært godt mottatt på Høylandet. Allerede er ti prosent av innbyggerne blitt medlemmer.

Ikke minst har Bon’trimmen slått an. Hver fredag klokka 11 møtes bønder til trim, og etterpå er det kaffe og tid for en prat.

- De trener kondisjon og styrketrening som er relevant i forhold til bondeyrket. Bønder er spreke, men de er utsatt for belastninger. Derfor er det viktig å trene sånn at skader kan forebygges, sier paret, som mener at trening skal være artig og lystbetong.

 
På forsiden nå