Green Planet på verve-turné

Samtidig som Green Planet International granskes av Lotteritilsynet, satser trondheimsselskapet for fullt på rekrutteringsmøter.

Saken oppdateres.

Jeg antar det var en grunn til at dere meldte dere inn i GreenPlanet, og det var et ønske om å kunne være med på et slikt fantastisk opplegg som både ivaretar miljøet, er med på å utrydde fattigdom, og samtidig gir deg selv muligheten til å tjene noen kroner. NÅ er tiden inne, het det i medlemsinvitasjonen fra trondheimsmannen Einar Formo, Nordic National Director.

I Rostenhallen mandag kveld var Adressa vitne til starten på det som er lagt opp som et massivt rekrutteringsframstøt i Trondheim, Molde, Oslo, Dovre, Stryn og København denne og neste uke.

Alt unntatt krig

- Dere er kanskje de første av ti millioner aktive medlemmer de neste 20 årene. Dette er intet annet enn et eventyr. You can be a part of this, sa Rino Solberg til de rundt 35 tilhørerne i Rostenhallen, i stor grad menn i 40-60-årsalderen som allerede var medlemmer men som ønskes med i neste runde.

Mannen som er selskapets ansikt utad startet med å vise en liste over verdens største problemer, eksempelvis fattigdom, sult og global oppvarming, og fortalte at Green Planet-gruppen har som hovedmål å utrydde fattigdom.

- Krig - det er vel det eneste vi ikke kan gjøre noe med, sa han da kom til siste og sjuende punkt på lista.

Det var ingen hallelujastemning eller spesialeffekter i løpet av det over to timer lange møtet. Bare Green Planets energiske talsmann, kledd i hvit skjorte med selskapets logo, og en powerpoint-presentasjon skrevet på engelsk.

- Uansett hva du gjør med medlemsskapet, kan du cashe ut mer enn du satte inn, fortalte møtelederen.

Nå skal det skje

- Vi har ikke kunnet jobbe ute i felten det siste året fordi vi ikke har hatt det nødvendige back office på internett, sa Solberg, og presenterte det som nå skal «dra det hele skikkelig i gang».

Det er ifølge ham ved å få folk til å bli «Global Hope Network Member» eller en del av «The Partners Club». I det ligger det et komplisert system av investeringer i nyplantede trær på en to millioner mål stor plantasje i Nigeria, donasjon av miljøvennlig, ekstra effektiv gjødsel til fattige afrikanske bønder, og at store deler av det angivelige overskuddet skal gå til blant annet bygging av sykehus og hele 2000 skoler i Afrika på sikt.

Det veldedige arbeidet skal skje i samarbeid med «anerkjente hjelpeorganisasjoner».

- Dette er noe à la Leger Uten Grenser, sa Solberg om ett av Green Planet-konseptene. Han brukte også arbeidet til en amerikansk økonom og en ikke ukjent afrikansk fredsprisvinner til å underbygge budskapet.

- Jeg har personlig hatt pressekonferanse sammen med Wangari Maathai og flere møter. Hun er veldig positiv til Green Planet.

Konklusjon snart

Lotteritilsynet er i disse dager i ferd med å sluttføre sin omfattende granskning av det uoversiktlige Green Planet-systemet og historikken bak de mange selskapsnavnene. I den siste offentlig tilgjengelige brevvekslingen er tilsynet fremdeles kritisk til flere deler av konseptet, etter flere runder med korrespondanse med GPI der bakmennene har fått anledning til å forklare seg.

- Vi forventer at vi har alle opplysningene vi trenger i løpet av to uker. Vårt arbeid har dreid seg om å få klarhet i de faktiske forhold rundt Green Planet, opplyser Kjartan Møller i Lotteritilsynet, som ikke kjente til den ferske vervevirksomheten i selskapet.

- De har lov til å fortsette så lenge vi ennå er i en vurderingsfase og ikke har gitt dem noe form for pålegg om å stanse aktiviteten, sier han.

 
        
            (Foto: JENS SØRAA)

  Foto: JENS SØRAA

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå