Selger Rio - satser i Brasil

Gründerne av utestedet Rio i Nordre gate selger seg ut, for å satse på eiendom i nettopp Brasil.

Saken oppdateres.

For fem år siden åpnet de nattklubb med lettkledte danserinner hentet fra Rio de Janeiro.

De kom fra Bajazzo, Ricks/News og andre sentrale utesteder i Trondheim. Midt i den heiteste latino-bølgen lanserte de byens hotteste utested i Krovertens Hus, et bygg som hadde et frynset rykte etter litt for mange konkurser. Inspirasjonen var tydelig, og tiden skulle vise at Rio var liv laga, selv i en by med mange trege trøndere. Frem til 2003 omsatte stedet for 12-13 millioner årlig, og ga eierne både overskudd og utbytte. I fjor var det imidlertid bråstopp, med en omsetningssvikt på fire millioner og røde tall i regnskapet for første gang. Men det er ikke derfor gründerne så selger seg ut.

- I år gjør Rio det sterkere igjen enn på mange år. Nattklubbmarkedet i Trondheim er tøft, men stedet har fått et løft det siste året. Vi selger et selskap som har trippe A-rating. Det er det ikke mange utesteder som har, sier Alf Brattvik, daglig leder siden starten i 2000.

Sammen med Trygve Kristiansen og Arvid Birkeland satser han nå på eiendom i Brasil i stedet for drift av Rio. Men helt slipp på utelivsbransjen i Trondheim vil han ikke gi. Brattvik er med på eiersiden både ved det nye instedet Cirkus og Kanalsmuget. De andre som nå selger seg ut av Rio er Jan Kristiansen, Thor-Arne Strand, Siri Thue og Stig Asklund.

Kjøper er Ercan Argin, som har tyrkisk kurdisk bakgrunn, men som har bodd i Trondheim i 17 år. Han understreker at Rio skal beholde navn, konsept og ansatte.

- Rio har vært her i seks år og gjort det bra. Jeg skal bygge på det som har vært, og forsøke å gjøre stedet til et enda bedre utested for trønderne. Men det blir ingen store forandringer, sier Ercan Argin.

Alf Brattvik tilbakeviser at det er frykten for hva som vil skje med konkurrentene når nye Ricks åpner på branntomta neste år som er årsaken til at de nå trekker seg ut av Rio. Heller ikke vil han være med på at etableringen av steder som Vista og Tiger Tiger har gjort det vanskelig for Rio.

- Jo flere seriøse aktører vi har i Midtbyen, jo bedre er det for oss alle. Etter brannen ved News fikk vi bare en kort opptur, deretter så vi at studentene begynte å bruke Samfundet i større grad enn før. For å dra flere av byens 30 000 studenter til sentrum igjen, trenger vi drahjelp av flere. Etableringen av Vista ga f.eks. mersalg for oss. Jeg tror at nye Ricks vil dra kjempemye folk til byen. Derfor tror jeg Rio har en lys fremtid, sier Brattvik.

Hverken kjøper eller selger vil opplyse prisen på utestedet, men man skal være kommet frem til en «ærlig og reell pris».

Etter hva Adresseavisen erfarer betyr det noen millioner kroner.

 
På forsiden nå