Gode hjelpere for gründere

De tre i De Amp har fått god hjelp underveis.

Saken oppdateres.

- Jeg heier dem fremover og hjelper det beste jeg kan. Det sier professor emeritus ved NTNU, Tor Erik Vigran. Han er en av Norges ledende kapasiteter på akustikk. Vigran og professorkollega Odd Kr. Ø. Pettersen ved Sintef er oppfinnerne av de bitte små luftspaltene som demper lyd. Oppdagelsen kom som et biprodukt av et annet forskningsarbeid. Vigran og Pettersen hadde lagt oppfinnelsen i en skuff da de tre studentene banket på døren tidlig i 2004.

- Jeg håper de lykkes. De er unge og har pågangsmot. Jeg kunne ha gjort det samme, hvis jeg var 50 år yngre, sier Vigran.

- Oppfinnerne trodde nok ikke først at vi mente alvor, men vi begynte med dette allerede på slutten av studiene, våren 2004. Resultatet av min egen diplomoppgave ble nok en smule skadelidende av det, innrømmer Bjørn André Fløtre.

I tillegg til heder og ære vil de to oppfinnerne få royalties når De Amp-spaltene blir solgt.

Utklekkingsanstalt

Innovasjon Norge har støttet bedriften med 300 000 kroner. Videre får bedriften rimelig husleie og bistand fra Innovasjonssenter Gløshaugen, der De Amp har kontor sammen med 16 andre nyskapingsbedrifter. De Amp kommer til å leve i universitetets lune rede på innovasjonssenteret ennå en lang tid.

- Normal tid for bedrifter her er to år, med mulighet for forlengelse, forteller Bjørn Inge Haugan, leder for Innovasjonssenter Gløshaugen. Om lag 50 bedrifter med utspring i NTNU og Sintef er til nå klekket ut fra denne bedriftsinkubatoren.

Gründerne i De Amp har videre fått hjelp fra organisasjonen Connect Trøndelag. De Amp har presentert ideen og forretningsplanen sin for et panel med erfarne forretningsfolk som Connect har satt sammen. Panelet har deretter gitt kritiske innspill og nyttig hjelp tilbake til gründerne.

På forsiden nå