- Kloke hoder må vi hente i utlandet

- Kvaliteten på teknologistudentene har sunket betraktelig de siste ti årene. Nå må vi til utlandet for å hente kompetanse.

Saken oppdateres.

Det hevder administrerende direktør og medgründer i søkemotorselskapet Search and Transfer, John Markus Lervik.

Lervik, til daglig direktør i selskapet Fast, har selv bakgrunn fra miljøet på Gløshaugen, og har doktorgrad fra NTNU i 1997. På Lerchendalskonferansen onsdag gikk han hardt ut og kritiserte kvaliteten på dagens studenter. Universitetene må jobbe tettere sammen med næringslivet for å bli mer næringsrettet hevder han.

- Fast ble startet fordi det var miljøer rundt NTH og NTNU som jobbet med andre bedrifter på konkrete problemstillinger, sier Lervik. Uten disse båndene mellom universitet og næringsliv hadde ikke selskapet Fast eksistert, mener han. Selskapet som selger søkemotorer forventer en omsetning på en milliard kroner i år.

Når kvaliteten er så dårlig på dagens studenter betyr det at selskapet må til utlandet for å hente gode hoder. - Når det gjelder produktutvikling må vi hente kompetanse fra blant annet Kina, sier Lervik.

Satser på forskning

For å motvirke at dette skjer lanserer nå Fast et større forskningsprosjekt der universitetene i Trondheim, Tromsø og Oslo er involvert. - Målet er å heve kvaliteten på studentene gjennom spennende diplomoppgaver og tiltrekke gode studenter til å starte ved f.eks. NTNU, sier direktøren.
På forsiden nå