-Alvorlig at ikke teknobygget kommer

Yngve Brox (H) synes det mest skuffende med forslaget til statsbudsjett er at det ikke kommer midler til nytt teknobygg på HiST.

Yngve brox er overrasket over at det ikke kom penger over statsbudsjettet til nytt teknobygg på HiST i år heller.  Foto: Kristin Svorte

Saken oppdateres.

- Jeg hadde ventet at penger til nytt teknobygg skulle komme på plass i år, sier høyres gruppeleder i Trondheim, Yngve Brox.

LES OGSÅ: - Utrolig skuffende

At ikke HiST fikk penger til det nye bygget var det han ble mest overrasket over i statsbudsjettforslaget. Brox mener at det setter utviklingen av HiST ett år tilbake, og at det er alvorlig for Trondheim som teknologihovedstad.

Han mener også at det generelt ligger for lite penger til forskning i budsjettet.

- Regjeringen har fått kritikk for lite penger til forskning tidligere, og jeg hadde forventet at de kom til å demme opp for noe av dette i år, sier Brox.

Som forventet

Regjeringen lagt inn en økning av budsjettet til vei og bane på 12, 4 prosent fra 2012. Av satsingene i Trondheim og Sør-Trøndelag er Brox likevel ikke imponert.

LES OGSÅ: Økt satsing på vei og bane

- Alt dette er varslet fra før, og akkurat som forventet, sier han.

Blant annet blir 805 millioner kroner er avsatt til E6 Nidelv bru – Grillstad E6 Nordre avlastningsveg i Trondheim, 81 millioner kroner til «Byggetrinn 1 ved Trondheim stasjon»,  det kommer midler til Grillstadtunnelen og fortsatt satsing på gang- og sykkelvei.

Brox mener at det som kommer er greit, men skulle gjerne ha sett mer penger til miljøpakken, og til rassikring.

- Vi har et voldsomt behov for rassikring i Sør-Trøndelag, og har ventet veldig lenge på penger til dette, sier han.

LES OGSÅ: Dette betyr statsbudsjettet for Sør-Trøndelag

Positivt kulturbudsjett

I forslaget til statsbudsjett ligger det økte bevilglinger både til Trøndelag teater, Trondheim Symfoniorkester, Museene i Trondheim og Midtnorsk film. Dette synes Brox er positivt.

- Det er bra at det satses på kultursiden, sier han.

LES OGSÅ: 899 millioner mer til kulturlivet

På forsiden nå