Olsø sikret Fjerdingen flertall for Rica Nidelven

Olsø fikk bystyremedlemmer i Ap til å snu, slik at Fjerdingen fikk bygge hotellet.

Tore Paulsen Værnes sier at Rica Nidelven ikke hadde blitt bygd uten Olsøs engasjement. 

Saken oppdateres.

- Rune var en pådriver for å få gjennom Rica Nidelven, og han hadde tett kontakt med Ketil Fjerdingen den gangen, det kan jeg bekrefte, sier tidligere gruppeleder for Arbeiderpartiet i Trondheim bystyre, Tore Paulsen Værnes, til Dagens Næringsliv.

- Vippet gruppa

Han sier også at Olsø hadde egne møter med Fjerdingen, og at det ikke hadde blitt flertall for at Rica Nidelven skulle bygges uten Olsøs engasjement.

- Nei, Rune greide sammen med Fjerdingen å vippe gruppa vår over, sier Paulsen Værnes.

Olsø var den gang kommunalråd for Arbeiderpartiet.

Det var tidlig på 2000-tallet investorene Ketil Fjerdingen og Terje Haugan kjempet for å få bygge hotellet ved Nidelvens bredd. De borgerlige, som satt med ordføreren, var positive, mens det var stor motstand i Arbeiderpartiet. I partiets bystyregruppe var kun Olsø for hotellet, men han klarte etter hvert å snu flere.

- Behov for distanse

Anne Kathrine Slungård var Høyre-ordfører i Trondheim i 1998-2003. Hun hadde flere besøk av Fjerdingen i forbindelse med Rica Nidelven-saken. Hun beskriver Fjerdingen og Olsø som gode bekjente.

- Jeg registrerer det voldsomme behovet de synes å ha for å distansere seg fra hverandre. Jeg har alltid hatt en oppfatning av at de har en jevn og god relasjon. De er godt bekjente, sier Slungård til Dagsens Næringsliv.

LES OGSÅ: Hatlen: - Kjente ikke til Fjerdingen og Olsøs vennskap

26. september i år ble Olsø ansatt som administrerende direktør for det statlige eiendomsselskapet Entra. Fjerdingen, som er styremedlem i Entra, var en av de fire som stemte for å ansette Olsø, mot blant annet styreleder Siri Hatlens og nestleder Martin Mælands stemmer.

Hyttetur

Olsø sto ikke på rådgivningsselskapet Korn/Ferrys liste over anbefalte kandidater til toppjobben i Entra.

LES OGSÅ: Anbefalte ikke Olsø til toppjobben i Entra

I går fortalte tre som besøkte Fjerdingens hytte på Oppdal i 2004, at Olsø og Fjerdingen fremsto som venner under en hyttetur.

LES OGSÅ: Olsø på hyttetur med Fjerdingen

Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt sa til Adresseavisen lørdag at ansettelsen av Olsø kan være ugyldig, dersom Fjerdingen og Olsø er venner. Fjerdingen har avvist dette, og hevder Olsø kun er en bekjent.

På forsiden nå