Settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV) opplyser at Ida Helliesen, Ketil Fjerdingen og Ottar B. Guttelvik går ut av Entra-styret. Styrets leder Siri Hatlen og nestleder Martin Mæland fortsetter i styret.

- Etter en totalvurdering har jeg kommet fram til at styret trenger en ny dynamikk, sa settestatsråden under en pressekonferanse mandag.

Ansattrepresentanter fortsetter

Inn i styret går Ingrid Tjøsvoll, Arthur Sletteberg og Kjell Jordal. De to ansatterepresentantene fortsetter.

Solhjell understreket at det er styrets oppgave å ansette direktør, og sa at han ikke ville blande seg inn i den omstridte ansettelsen av Rune Olsø.

Styret i Entra vedtok 26. september å ansette Rune Olsø som administrerende direktør umiddelbart. Et mindretall på tre av styrets sju medlemmer ønsket ikke Olsø som direktør i selskapet. Ansettelsen kom opp utenom dagsordenen.

Ihabil

Statsråd Trond Giske (Ap) ba i april lovavdelingen i Justisdepartementet om å vurdere hans habilitet i håndteringen av eierskapet i Entra på grunn av hans vennskap med Olsø. Lovavdelingen fant at Giske ikke var inhabil i håndteringen av Entra generelt, men vil være inhabil i saker hvis avgjørelsen innebærer «særlig fordel, tap eller ulempe» for Olsø.

Dermed ble Solhjell oppnevnt som settestatsråd for Giske. Senere har det kommet fram at styremedlem Ketil Fjerdingen, som arbeidet aktivt for at Olsø skulle få jobben, kan være inhabil fordi de to skal ha nære bånd.