Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

- Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i syv år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, for å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Jeg ønsker alle mine gode kolleger lykke til i det videre arbeidet, sier Olsø i en pressemelding sent onsdag kveld.

Valgte selv å gå

Videre i pressemeldingen står det: Rune Olsø gjorde det mandag klart at han ville gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelse av Entra. Vi har hatt en konstruktiv og god dialog, og det nye styret har vært involvert underveis. Det står respekt av den profesjonelle måten Olsø har håndtert den krevende og intense situasjonen som har vært etter styremøtet 26. September.

- Var det du som ba Olsø om å gå?

- Nei, han har selv valgt å gå, i samråd med meg. Jeg har ikke noe å si utover det, sier Hatlen til Aftenposten onsdag kveld.

Hun har hatt det hun kaller fortrolige samtaler med Olsø.

- Jeg føler det var klokt at Olsø kom til at vi burde diskutere dette. Det er viktig å få frem at jeg anerkjenner den vurderingen han har gjort og måten han har gjort det på, sier Hatlen.

Vil takke Olsø

- Jeg vil takke Olsø for hans innsats for Entra over mange år, og for de gode resultatene han har bidratt til å oppnå for selskapet og eieren. Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover, sier Hatlen i pressemeldingen.

Les kommentaren: Hvem skal ut? Rune Olsø

- Det har vært viktig for de ansatte og for selskapet. Jeg og resten av styret ønsker ham lykke til videre, sier Hatlen på Entras hjemmesider.

Olsø vil få lønn i oppsigelsestiden som er seks måneder. Han vil også få etterlønn i ytterligere tre måneder. Dette tilsvarer om lag 2,4 millioner kroner som han får med seg ut døra.

Harris overtar

Finansdirektør Anne Harris konstitueres som administrerende direktør.

Mandag kastet settestatsråd Bård Vegar Solhjell store deler av styret i Entra som en reaksjon på ansettelsen.

Entra ble etablert i juli 2000, da den konkurranseutsatte delen av Statsbyggs eiendommer ble skilt ut i et eget selskap Rune Olsø har jobbet i Entra siden 2005. Først som direktør for strategi og forretningsutvikling, deretter som viseadministrerende direktør.

I april ble han konstituert i stillingen som administrerende direktør. Det skjedde etter at toppsjef Kyrre Olaf Johansen gikk av etter uenighet med styret.

Samtidig trakk Rune Olsø seg fra bystyret i Trondheim, hvor han hadde sittet i 17 år. I september trakk han seg fra vervet som leder for Trondheim Arbeiderparti.