- Jeg er veldig fornøyd med at han trekker seg, for å si det sånn. Jeg har hele tiden ment at det var feil at han fikk jobben, sier Frps stortingsrepresentant Per Roar Bredvold i næringskomiteen på Stortinget til Dagbladet.

Bredvold sier man som statsråd må være veldig forsiktig med å være raus med tildeling av verv eller en jobb til noen man kjenner, og peker på næringsminister Trond Giske (Ap) som har sagt seg inhabil i saken.

- Det er vel ganske tydelig at det ble gjort i denne saken. At han nå trekker seg, synes jeg er helt riktig. Jeg synes vel og at den lønnen han fikk, var altfor høy, sier Bredvold.

Ifølge flere medier skulle Olsø få over 4 millioner kroner i lønn som toppsjef for det statseide eiendomsselskapet.

Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten er ikke overrasket over Olsøs beslutning om å trekke seg.

- Det var ikke uventet. Det nye styret har vist en rask handlekraft i denne saken. Settestatsråden har ryddet opp i styret, og styret har fortsatt det de har sett som en nødvendig opprydning. Det var nødvendig å skape full ro om selskapet og begynne med blanke ark, det har sikkert styret innsett. Jeg tror de fleste har ventet dette og ikke vil ha særlige innvendinger mot det, sier Flåtten til avisen.