Proviantgruppen på rett kjøl

For andre år på rad leverer Proviant-gruppen positive regnskapstall.

Saken oppdateres.

- Det endelige regnskapet er ikke klart, det ligger foreløpig hos revisor. Men jeg kan røpe så mye at vi i likhet med 2004 får plusstall i regnskapet. Det anser vi som et bevis på at vi definitivt har kommet langt i oppryddingsprosessen for Proviantgruppen. Men helt ferdige er vi ikke ennå, vi kan gjøre mer med konseptet, vi kan få enda bedre fokus på styringssystemer og økonomien og vi kan begynne å bruke ressurser på markedsføring, sier Terje Roll Danielsen, eneeier av selskapet Proviantgruppen som i tillegg til Kvilhaugen gård eier og driver Primo, Luna Lounge, Ajo og Ørens Kro på Nedre Elvehavn, samt Mojo i Nordre gate.

I 2003 omsatte Proviantgruppen samlet for 53,7 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på 2,8 millioner. Terje Roll Danielsen sier at omsetningen har økt ytterligere i 2005, og at plussresultatet blir «helt ålreit». Han er spesielt fornøyd med Kvilhaugen, som bidrar med et plussresultat på nærmere en million kroner. Det er også noe av årsaken til at han nå har gått med på å investere ti millioner i oppussing og utvidelser der.

- Det er fem år siden jeg kjøpte Proviantgruppen. Å få positive resultater fra restaurantvirksomhet tar sin tid, det er behov for å tenke langsiktig, fastslår Roll Danielsen. Da han ryddet i Proviantgruppen hadde han og andre eierne måtte tåle flere år med underskudd og stadige behov for ny kapital. Til sammen er det spyttet inn 30 millioner kroner. I dag er Terje Roll Danielsen eneeier.

I månedsskiftet september/oktober åpner Proviantgruppen nok et serveringssted på Solsiden, i Dokkhuset som nå er under rehabilitering. Her skal det bli jazz og kammermusikk i samarbeid med universitetet. Proviantgruppen har også inngått en langsiktig kontrakt driften av for Riverside, som er et spesialprosjekt, et såkalt «godværssted» helt ytterst i restaurantrekken på Solsiden. I fjor ble Riverside drevet i regi av Primo.

På forsiden nå