Istad Tekniske Trøndelag er underentreprenør hos Teknobygg Entreprenør ved Hommelvik sjøside, Humlehaugen, Grilstad Park, Ilsvika Extra og Udbyes gate.

- Store kontrakter

Markedssjef Hans-Petter Faaness sier Istad har et større millionbeløp utestående hos den konkursrammede entreprenøren.- Konsekvensene for oss er store. Det er snakk om store kontrakter og mange prosjekter, sier Faanes til adressa.no.

50 ansatte blir berørt

Totalt 50 ansatte blir berørt av konkursen, og bedriften jobber med å flytte disse over til andre prosjekter.- Jeg tror vi skal klare å holde på de fleste. Men dette er slitsomt, sier Faaness, som ikke var kjent med konkursen før adressa.no ringte.- Vi har jobbet i tåka siden torsdag i forrige uke. Teknobygg Entreprenør har ikke misligholdt betalinger til oss, og vi har derfor ikke hatt noen juridisk grunn til å stoppe arbeidet. Men nå har vi noe å jobbe utifra, sier Faaness.

Hentet verktøy og utstyr

Torsdag kveld hentet flere underleverandører ut verktøy og annet utstyr fra byggeplassen på Grilstad Park på grunn av meldingen om stans i arbeidet. Flere underleverandører fortalte Adresseavisen av de fryktet en konkurs i selskapet.